早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

DearEditorIamwritingtoaskwhathashappenedtoouryouth.Theyarenotaspolitehard-workingorcleverasmygeneration.Iwillgiveyoutwoexamples.LastFridayIgotontheundergroundat9.15a.m.Itwasverybusysotherewer

题目详情

Dear Editor

I am writing to ask what has happened to our youth. They are not as polite hard-working or clever as my generation. I will give you two examples.

Last Friday I got on the underground at 9.15a.m. It was very busy so there were no free seats. There were some teenagers sitting on the seats nearest me. I didn’t know why they were not at school. They were talking loudly and laughing. It was difficult to read my newspaper with all the noise. A heavily pregnant(怀孕的) woman and her daughter got on at the next stop with lots of shopping bags. I expected the teenagers to let them sit down. They saw the woman but did nothing. I had to ask them to give her a seat. They reluctantly(勉强地)did so but give me a rude look. I got off at the next stop and was glad that the teenagers didn’t follow me.

Last Saturday I had dinner with my friend’s family. I was expecting to meet his children who I hadn’t seen for ten years. During dinner we started talking about world politics. It soon became clear that they didn’t know much. They couldn’t tell me the name of the King of Spain or the President of Italy. All they knew about was the Internet and which singers were the most beautiful. In my day students knew the kings queens and presidents of every country in Europe.

I worry about the future of Germany. How could these young people become responsible workers and parents? They sit around Macdonald’s after instead of going to the library like I did at their age. Maybe they have too much money. Perhaps another reader can give us an idea about what to do with this“lost generation”.

Franz Vogts

Hamburg

1. Mr. Vogts writes this letter to the editor to _________.

A. show how rude the teenagers are

B. complain the way some people act

C. express his worry about Germany’s future

D. show how lazy young people nowadays are

2.When Franz Vogts met the teenagers on the underground he_________.

A. expected that they would make less noise

B. knew there was no hope for him to get a seat

C. felt he would meet with some trouble from them

D. thought they should have been studying instead of staying there

3.Franz Vogts was not pleased at the dinner because_________.

A. he was not politely treated

B. the children cared more about singers than him

C. the children did not know much about world politics

D. he had different opinions about the world from his friend

4.By saying “lost generation” Mr. Vogts refers to__________.

A. the fact that he is angry with young people today.

B. the people at his age

C. his worry about these young people

D. today’s young people

▼优质解答
答案和解析
1.C2.D3.C4.D

分 析:
作者通过书信中给编辑写作者乘地铁看到一些德国的青少年们不去上学,而且看到孕妇上车也不让座。作者提醒他们让座时,却得到粗鲁的回应。而且现在的青少年不关心政治,作者为此对德国的未来表示了担忧,并称当今的青少年是“迷茫的一代”。1.I worry about the future of Germany.可知,这是Vogts先生写给编辑的目的,即表达他对德国未来的担忧。故选C。2.There were some teenagers sitting on the seats nearest me. I didn’t know why they were not at school.可知,作者认为地铁里的这些青少年们应该上学而不是呆在那里。故选D。3.we started talking about world politics. It soon became clear that they didn’t know much. They couldn’t tell me the name of the King of Spain or the President of Italy. 可知,在饭桌上,孩子们并不了解世界政治状况。故选C。4.Vogts先生描述了青少年的一些颓废、堕落、无礼、无知的表现,并称他们是迷茫的一代。因此他谈及lost generation时,指的是当今的青少年。故选D。
考点:
书信类阅读
看了DearEditorIamwr...的网友还看了以下: