早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Surfing—theartofridingawaveonapointedboard—isthewildestfastestnaturalwatersportknowntoman.InrecentyearsithasdevelopedintoamajorsportaroundtheworldfromAustraliatoSouthAfrica.Australiansbrave(挑

题目详情

Surfing—the art of riding a wave on a pointed board—is the wildest fastest natural water sport known to man. In recent years it has developed into a major sport around the world from Australia to South Africa. Australians brave(挑战) men-eating sharks to ride the green waves Down Under Hawaiian experts risk their lives on huge thirty-foot swells(浪涛) against the wind of Oahu; Californians of all ages go out the year-round. In the winter surf-riders put on life-suits to ride grave waves so cold that their flesh turns blue.

Surfing is no sport for weak persons. Swimming a quarter of a mile or more and pushing a surfboard out to where the swells are just right for riding can be real work. Then at exactly the right moment you climb up the wave and go fast across the face of a powerful swell with the white water jumping at your feet. The huge wave bites at your shoulder threatening(威胁) at any moment to smash you flat. In the next several seconds a cool head and lightning-quick action back to the pressure of the attacking wave will bring your board under control for that great ride down the back of the great green mountain of water. Once on the beach you know why surfing is growing in popularity as an international sport and you’re glad to be a member of this new water world.

48. The first paragraph mainly tells us ______.

A. the definition of the sport

B. people around the world go surfing

C. how to surf in the sea

D. where to surf around the world

49. The author believes that surfing _______.

A. can be done by anyone                   B. does not require courage

C. should be done by everyone            D. is not an easy sport

50. In order to experience what real surfing is _______.

A. you must first swim a quarter of a mile to warm your body

B. you will first ride on a board to reach the swells

C. you must first put on your life-suits before doing surfing

D. you must first swim to the swells with your board

▼优质解答
答案和解析
48. B。推理判断题。(A卷)根据第二段中…when two thirds of days in the year will enjoy fairly good or excellent air quality可知答案为B。(B卷)根据In recent years it has developed into a major sport around the world 可知答案为B。 49. D。推理判断题。(A卷)根据第六段中We will try to make it an internationally famous attraction for tourists(将尽力吸引国际游客)可知答案为D。(B卷)根据Surfing is no sport for weak persons(冲浪运动不适宜于那写体质虚弱的人)可知答案为D。 50. D。事实细节题。(A卷)根据最后一段中An increase in income and longer holidays have made it possible for Chinese to relax after a year of work可知答案为D。(B卷)根据Swimming a quarter of a mile or more and pushing a surfboard out to where the swells are just right for riding can be real work可知答案为D。