Elenajogged(慢跑)withherdadinsomeemptylots(小块地).Theseout-of-the-waylotsweregoodplacestojog.Butthelotswerefullofrocksandrubbish.OnedayElenasawasignonthelots.Itsaid“NewCityPark”.Elenawase
Elena jogged (慢跑) with her dad in some empty lots (小块地). These out-of-the-way lots were good places to jog. But the lots were full of rocks and rubbish.
One day Elena saw a sign on the lots. It said “New City Park”. Elena was excited. Maybe the park would have a jogging trail (路径)! Elena told her parents about the sign.
“I read about the park in the newspaper ” said Elena’s father. “The city wants volunteers to help clean the area. Then the city will build a soccer field and a playground. But the paper didn’t mention a jogging trail.”
“Well perhaps if I help clean up the lots they’ll put in a jogging trail ” said Elena.
On Saturday Elena went to the lots. Many adults were working there. Some were picking up rubbish. Some were moving rocks. Elena looked around. She could carry rubbish and she could move rocks. So she went to the area every week to do volunteer work. She told everyone she was glad to help build the park. She explained that she hoped the park would have a jogging trail. Then everyone knew her and her jogging trail.
Soon the volunteers cleared the lots. The city could start building. The mayor (市长) gave a speech. He showed a drawing of the new park. He told them about the soccer field. There would be picnic tables. There would be a playground. The park would even have basketball courts. But there was no sign of a jogging trail.
The mayor thanked the volunteers. Then he asked if they had any suggestions. The volunteers said they wanted to build a jogging trail around the park. They told the mayor how helpful Elena had been and how she wanted a jogging trail. The mayor then said “A jogging trail won’t be hard to build. Let’s do it!”
Everyone clapped and cheered.
【小题1】How did Elena know the city needed volunteers to help clean the lots?
A.She read it in the newspaper. | B.She learned it from a sign. |
C.She was told by other volunteers. | D.Her father told her about it. |
A.Because she wanted to play on the playground. |
B.Because she wanted her name in the newspaper. |
C.Because she wanted the city to build a jogging trail. |
D.Because she wanted to work with other volunteers. |
A.The volunteers. | B.Elena herself. | C.Elena’s father. | D.Nobody. |
A.Elena and a Mayor | B.Elena and a Jogging Trail |
C.Elena and Some Volunteers | D.Elena’s Family |
【小题1】D
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】B 解析
分 析:
本文讲述了艾琳娜参加志愿者劳动整理出场地让政府建新的城市公园,并向政府建议建立慢跑跑道的故事。
【小题1】通过The city wants volunteers to help clean the area.一句可知,这是她爸爸说的话,故应该是她爸爸告诉她的,所以本题选D。
【小题2】通过Well perhaps if I help clean up the lots they’ll put in a jogging trail和后面的行动可知,她做志愿者是想建一条慢跑道。所以本题选C。
【小题3】根据 The volunteers said they wanted to build a jogging trail around the park. 一句可知,是志愿者们建议市长建立慢跑道的。所以本题选A。
【小题4】通过阅读全文,可知本文主要就是讲述了艾琳娜参加志愿者活动并想建立一条慢跑道的事。所以只有B选项最符合题目要求。所以本题选B。
考点:
本题考查人生百味文章。
点评:
本文中的事情是我们在生活中经常遇到的事,故可以结合实际情况加以完成。在阅读时,我们可以结合我们生活中经历,来对文章的细节加以推断。在做题时,应注意对词的辨析,和固定用法的运用。一定要联系上下文,来选择正确的答案。
一列快车和一列慢车再1000KM的环形马路上同时同向开出速度为120KM/h和80KM多长时间快车 2020-05-16 …
龟兔赛跑,比赛全程2000m,龟没分钟爬25m,兔每分钟跑400m,兔子觉得乌龟跑的太慢了,跑了一 2020-06-05 …
我觉得我有点弱智,但是还是厚着脸皮来问一个行程问题,怎么这么解呢?小王步行的速度比跑步慢50%,跑 2020-06-06 …
两只狗赛跑,甲狗跑的快,乙狗跑的慢,问跑到终点后,谁出的汗最多? 2020-07-20 …
Elenajogged(慢跑)withherdadinsomeemptylots(小块地).Thes 2020-10-30 …
Elenajogged(慢跑)withherdadinsomeemptylots(小块地).Thes 2020-10-30 …
我二十一岁现在一百米越跑越慢只有十二秒了原来十一秒九左右的!怎么在两个星期提高速度啊马上体育统考了! 2020-11-06 …
小王步行的速度比跑步慢50%,跑步的速度比骑车慢50%.如果他骑车从A城去B城,再步行返回A城共需要 2020-12-09 …
小王步行的速度比跑步慢50%,跑步的速度比骑车慢50%.如果他骑车从A城去B城,再步行返回A城共需要 2020-12-12 …
一条跑道全长2500千米,参加长跑的同学中,最快的每分钟跑110米,最慢的跑90米,几分中后他们相遇 2020-12-23 …