早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

InfrontofmydaughterShellywasabowlfilledwithcabbage.Shehatedcabbage.Sheonlysatthereinsilencewithtearsinhereyes.“Shellymydearwhydon’tyoueatalittle?Ifnotyourmumwillshoutatus.”Shellydidn’tf

题目详情

In front of my daughter Shelly was a bowl filled with cabbage. She hated cabbage. She only sat there in silence with tears in her eyes.
“Shelly my dear why don’t you eat a little? If not your mum will shout at us.”
Shelly didn’t feel happy. “OK dad. I will eat just a little.” Then Shelly said “Dad if I eat it all will you give me what I want?”
“Yes.”
Slowly she began to eat. It took her almost half an hour to finish all the food in the bowl. Then she came up to me and said “Dad I want to have my hair cut off!”
“Shelly why don’t you ask for something else? If we see your head like that we’ll feel very sad ” I said.
“But Dad you promised! Now you’re going back on your words. ”
I had to keep my promise. Shelly had all her hair cut off. She smiled.
On Monday morning I took Shelly to school. Just when I arrived a boy got out of a car and shouted “Shelly please wait for me!”
Guess what? The boy had no hair either.
“Sir your daughter is great!” a man got out of the car and said “This boy is my son Harish. He has cancer. He lost his hair when he got ill. Shelly cut hers off so Harish felt less different. She is a special girl.”
I stood for a while “My little daughter you teach me how selfless real love is!”
【小题1】 Shelly _____________ before she ate her meal.

A.felt happy B.felt unhappy
C.cut off her hair D.shouted at her dad
【小题2】 In order to get what she wanted Shelly ate ______________ at last.
A.all the food in the bowl B.nothing
C.just a little of the cabbage D.everything except the cabbage
【小题3】 By cutting off her hair Shelly only meant _____________.
A.to tell people she was selfless
B.to become more different
C.to look more special and beautiful
D.to show her care and love for Harish

▼优质解答
答案和解析

【小题1】B
【小题2】A
【小题3】D 解析
分 析:
文中介绍了一个叫Shelly的女孩,为了让因病而失去头发的同学不感到有什么不同,她剪掉了自己的头发,体现出一种伟大,无私的大爱。
【小题1】推理判断题。根据文中原句She only sat there in silence with tears in her eyes. (她只是默默地坐在那里眼里充满泪水。)可推断出她不高兴,故选B。
【小题2】细节理解题。根据文中原句It took her almost half an hour to finish all the food in the bowl.(她花费了几乎半个小时吃完碗中所有食物。)可知此题答案是A。
【小题3】推理判断题。根据文中信息Shelly cut hers off so Harish felt less different.(Shelly剪掉头发,这样Harish就不会感到有什么不同。)可以推断出答案是D。
考点:
人生百味类阅读