早教吧作业答案频道 -->英语-->
IstheMobilePhoneaMust-haveforTeenagers?Nexttimeyou'reinapublicplace,takealookaroundyou,andcounthowmanypeopleareusingtheirmobilephones.Icantellyounowthatitisprobablymorethanhalf,whetheryou'reonp
题目详情
Is the Mobile Phone a Must-have for Teenagers?
Next time you're in a public place,take a look around you,and count how many people are using their mobile phones.I can tell you now that it is probably more than half,whether you're on public transport,in a café or simply walking down the street.With the development of technology,we can now do almost anything on the mobile phones.How does the use of mobile phones affect(影响) the young?Do they really need mobile phones or not?Some British parents,teachers and teenagers give their opinions on this subject.
Parents want their kids to be safe.Are teenagers safer with a mob ile phone or without?William,a parent of two kids,says,"The great thing about my kids having mobile phones is that I can keep in touch with them.The worst thing about teenagers having phones is that some young people use them to send impolite messages to each other."Some parents have rules about their children's mobile phone and internet usage.If they break the rules,their phones will be kept by their parents.
In the UK,students can take their mobile phones to school,but they are not allowed to use them in class.Some teachers complain(抱怨) that students don't always follow the rules.They don't listen carefully in class because they are using their phones to surf the internet,chat with friends or so on.As for the students,most of them think phones are part of their lives.They can keep in touch with family and friends,and they can take photos,keep important information and surf the internet,which is very convenient(方便).Some consider phones as a kind of fashion(时尚) and they don't want others to see them as"out"or"different".
It's true that mobile phones have become a symbol of the modern life.This form of technology makes teenagers'life much more convenient,but if teenagers depend too much on them,it can lead to serious problems.Increasingly scientists are saying that everyone needs a break from mobile phones-put them away and experience"the real life".In fact it can be very easy-next time when you go out with friends,put all of your phones in the middle of the table.Whoever touches his phone first has to pay the bill!
Indeed,the convenience brought by mobile phones is great,but don't let your phone become more important than the"real"people in your"real"life.
53.The mobile phones will probably be kept by parents if the teenagers___.
A.go out with classmates and friends and pay the bill
B.search for a lot of important information and keep it
C.take them to school and look up new words after class
D.send impolite messages and surf the Internet too much
54.According to the passage which of the following is true?___
A.All students consider mobile phones as a kind of fashion.
B.Teachers allow students to use mobile phones in class in the UK.
C.Parents often count how many young people are using mobile phones.
D.More and more scientists think people need a break from mobile phones.
55.What does the writer mainly want to tell us?___
A.Schools should stop students from taking their phones to school.
B.The mobile phone is the most important invention in modern life.
C.Mobile phones are useful but teenagers shouldn't totally depend on them.
D.Talking with friends on mobile phones is better than doing it face to face.
Next time you're in a public place,take a look around you,and count how many people are using their mobile phones.I can tell you now that it is probably more than half,whether you're on public transport,in a café or simply walking down the street.With the development of technology,we can now do almost anything on the mobile phones.How does the use of mobile phones affect(影响) the young?Do they really need mobile phones or not?Some British parents,teachers and teenagers give their opinions on this subject.
Parents want their kids to be safe.Are teenagers safer with a mob ile phone or without?William,a parent of two kids,says,"The great thing about my kids having mobile phones is that I can keep in touch with them.The worst thing about teenagers having phones is that some young people use them to send impolite messages to each other."Some parents have rules about their children's mobile phone and internet usage.If they break the rules,their phones will be kept by their parents.
In the UK,students can take their mobile phones to school,but they are not allowed to use them in class.Some teachers complain(抱怨) that students don't always follow the rules.They don't listen carefully in class because they are using their phones to surf the internet,chat with friends or so on.As for the students,most of them think phones are part of their lives.They can keep in touch with family and friends,and they can take photos,keep important information and surf the internet,which is very convenient(方便).Some consider phones as a kind of fashion(时尚) and they don't want others to see them as"out"or"different".
It's true that mobile phones have become a symbol of the modern life.This form of technology makes teenagers'life much more convenient,but if teenagers depend too much on them,it can lead to serious problems.Increasingly scientists are saying that everyone needs a break from mobile phones-put them away and experience"the real life".In fact it can be very easy-next time when you go out with friends,put all of your phones in the middle of the table.Whoever touches his phone first has to pay the bill!
Indeed,the convenience brought by mobile phones is great,but don't let your phone become more important than the"real"people in your"real"life.
53.The mobile phones will probably be kept by parents if the teenagers___.
A.go out with classmates and friends and pay the bill
B.search for a lot of important information and keep it
C.take them to school and look up new words after class
D.send impolite messages and surf the Internet too much
54.According to the passage which of the following is true?___
A.All students consider mobile phones as a kind of fashion.
B.Teachers allow students to use mobile phones in class in the UK.
C.Parents often count how many young people are using mobile phones.
D.More and more scientists think people need a break from mobile phones.
55.What does the writer mainly want to tell us?___
A.Schools should stop students from taking their phones to school.
B.The mobile phone is the most important invention in modern life.
C.Mobile phones are useful but teenagers shouldn't totally depend on them.
D.Talking with friends on mobile phones is better than doing it face to face.
▼优质解答
答案和解析
53.答案:D.细节理解题.根据第三段The worst thing about teenagers having phones is that some young people use them to send impolite messages to each other."Some parents have rules about their children's mobile phone and internet usage.If they break the rules,their phones will be kept by their parents.可知青少年使用手机最糟糕的事情是他们会发送一些不礼貌的信息.家长对孩子手机和网络的使用是有规则的,孩子一旦破坏了规则,手机就会被家长保留.故选D.
54.答案:D.推理判断题.根据第四段第二句Some consider phones as a kind of fashion有人认为手机是一种时尚.可知,不是全部学生,排除A项;从第四段第一句In the UK,students can take their mobile phones to school,but they are not allowed to use them in class.在英国,学生可以把手机带到学校,但是他们不允许在课堂上使用手机.可知,老师允许学生使用手机不正确,排除B项;C项与原文意思不符,文章第一段只是提到下次你在公共场所时留心一下周围多少人在使用手机,并没有说明家长在数有多少人使用手机;从倒数第二段第二行Increasingly scientists are saying that everyone needs a break from mobile phones越来越多的科学家认为人们需要从手机上离开,去休息一下.可知D项正确.故选D.
55.答案:C.主旨大意题.根据倒数第二段It's true that mobile phones have become a symbol of the modern life.This form of technology makes teenagers'life much more convenient,but if teenagers depend too much on them,it can lead to serious problems这是真的,手机已经成为现代生活的象征.这种技术使青少年更方便,但如果青少年太依赖它们,它会导致严重的问题.可知.短文主要告诉我们,手机很有用,但是青少年不能完全的依靠它们.故选C.
54.答案:D.推理判断题.根据第四段第二句Some consider phones as a kind of fashion有人认为手机是一种时尚.可知,不是全部学生,排除A项;从第四段第一句In the UK,students can take their mobile phones to school,but they are not allowed to use them in class.在英国,学生可以把手机带到学校,但是他们不允许在课堂上使用手机.可知,老师允许学生使用手机不正确,排除B项;C项与原文意思不符,文章第一段只是提到下次你在公共场所时留心一下周围多少人在使用手机,并没有说明家长在数有多少人使用手机;从倒数第二段第二行Increasingly scientists are saying that everyone needs a break from mobile phones越来越多的科学家认为人们需要从手机上离开,去休息一下.可知D项正确.故选D.
55.答案:C.主旨大意题.根据倒数第二段It's true that mobile phones have become a symbol of the modern life.This form of technology makes teenagers'life much more convenient,but if teenagers depend too much on them,it can lead to serious problems这是真的,手机已经成为现代生活的象征.这种技术使青少年更方便,但如果青少年太依赖它们,它会导致严重的问题.可知.短文主要告诉我们,手机很有用,但是青少年不能完全的依靠它们.故选C.
看了 IstheMobilePho...的网友还看了以下:
选出每组单词中划括号部分读音不同的一项.1.A:t(o)day.B:t(o)morrow.C:st 2020-04-26 …
已知字母组合成英语单词1、e e t t i n h r 2、e e r a t w h 3、o 2020-05-14 …
复变函数曲线的光滑的定义问题x(t),y(t)是两个连续的实变函数,那么,方程组x=x(t),y= 2020-05-16 …
如何求这个卷积积分下的h(t)?f(t)*h(t)=y(t),已知h(t)和y(t),怎样求h(t 2020-06-06 …
变限积分[a,b]上的积分∫[f(x+h)-f(x)]dx令x+h=t,那原式=∫[a+h,b+h 2020-07-11 …
一幅二维连续图像f(x,y),其座标为(x,y),傅里叶变换为F(u,v).现在将座标变换为(x’ 2020-07-13 …
我发现傅里叶变换的巨大错误!先看两条结论:1.x(t)*h(t)的傅里叶级数系数为T·a(k)·b 2020-07-13 …
求柱面的方程..准线为f(x,y)=0,z=0;母线的方向向量为s={l,m,n},则柱面的方程f 2020-07-31 …
下列常用词语中字音有错误的一组是A.脖颈gěng号叫háo泥古nì遂愿suì攒射cuánB.参与yù 2020-12-24 …
选出下列各项中注音有误的一项:()A.参与yù呵欠hē女红gōng谈吐tǔB.责难nàn参与yù横财 2021-01-10 …