阅读填词(共10小题,每题1分,满分10分)阅读短文,根据所读内容在短文后图表中的空格里填入一个恰当的单词Nevergointoasupermarkethungry!Thisisagoodpieceofadvice.Ifyougoshoppingforfood
阅读填词 (共10小题,每题1分,满分10分)
阅读短文,根据所读内容在短文后图表中的空格里填入一个恰当的单词
Never go into a supermarket hungry! This is a good piece of advice. If you go shopping for food before lunchtime you’ll probably buy more than you plan to. Unluckily however just this advice isn’t enough for consumers (消费者) these days. Modern shoppers need an education in how and how not to buy things at the store. First you check the weekly newspaper advertisements. Find out the items that are on sale and decide if you really need these things. In other words don’t buy anything just because it’s cheaper than usual! “New and improved!” or “All Natural” on the front of a package (包装) influence you. Instead read the list of ingredients (原料) on the back. Third compare prices: that is you should examine the prices of both different brands(商标、牌子) and different size of the same brand.
Another suggestions for consumers is to buy ordinary items(商品) instead of famous brands. Ordinary items in supermarkets come in ordinary packages. These products are cheaper because producers don’t spend much money on packing or advertising.
The quality however is usually as good as the quality of well-known name brands. In the same way in buying clothes you can often find high quality and low prices in brands that are not famous. Shopping in discount clothing stores can help you save a lot of money. Although these stores aren’t very attractive and they usually do not have individual dressing room not only are the prices low but you can often find the same famous brands that you find in high-priced department stores(百货商店).
Wise consumers read magazine ads and watch TV commercial (广告) but they do this with one advantage: knowledge of the psychology (心理) behind the ads. In other words well-informed(消息灵通的) consumers watch for information and check for misinformation. They ask themselves questions. Is the advertiser hiding something in small print at the bottom of the page? Is there any real information in the commercial or is the advertiser simply showing an attractive image? With the answer to these questions consumers can make a wise choice.
| Main topic: suggestions for 【小题1】 | ||||
| Suggestions | Never go into a supermarket when you 【小题2】 hungry! | Need an education in how and how not to buy things at the store. | Buy ordinary items instead of famous 【小题3】 | Read ads with 【小题4】 of the psychology behind the ads. |
| 【小题5】 for the suggestions | It is 【小题6】 to buy more than you plan to | Consumers can make a wise 【小题7】 | The prices of 【小题8】 items are lower because producers spend 【小题9】 money on packaging. | Advertisers sometimes don’t tell the 【小题10】 |
【小题1】consumers / customers /shopping
【小题2】Are/ feel
【小题3】Brands
【小题4】knowledge
【小题5】Reasons
【小题6】probable
【小题7】choice
【小题8】Ordinary
【小题9】less
【小题10】truth
解析
分 析:
这篇短文主要讲述了一些在超市购物的常识,告诉我们如何才能既买的物美价廉的商品,又能节约资金。
【小题1】根据Never go into a supermarket hungry! This is a good piece of advice. 及下文描述,可知本文是提供顾客的一些建议,故填consumers / customers /shopping,消费者/顾客/购物。
【小题2】根据第一段Never go into a supermarket hungry!描述,可知填Are/ feel,感觉。
【小题3】根据第二段Another suggestions for consumers is to buy ordinary items(商品) instead of famous brands.描述,可知填Brands,牌子。
【小题4】根据最后一段but they do this with one advantage: knowledge of the psychology (心理) behind the ads 描述,可知填knowledge,知识。
【小题5】根据右栏内容,可知此处指的是提出这些建议的原因。故填Reasons,原因。
【小题6】根据第一段If you go shopping for food before lunchtime you’ll probably buy more than you plan to.描述,可知填probable,很可能的。
【小题7】根据最后一段With the answer to these questions consumers can make a wise choice.描述,可知填choice,选择。
【小题8】根据第二段Ordinary items in supermarkets come in ordinary packages. These products are cheaper because producers don’t spend much money on packing or advertising.描述,可知填Ordinary,普通的,平常的。
【小题9】根据第二段Ordinary items in supermarkets come in ordinary packages. These products are cheaper because producers don’t spend much money on packing or advertising.描述,可知填less,更少的。
【小题10】根据最后一段Is there any real information in the commercial 可知此处指的是,广告有时讲述的并不是事实。故填truth,事实,真实。
考点:
关于购物的说明文阅读
点评:
本题中个别小题不能直接从文中找到答案,需要自己根据相关内容分析总结。一定要弄懂全文后再动手解答问题。书写答案时,注意首字母大写。为避免不必要的错误,只要能使用原文的就尽量使用原文回答问题,自己总结的答案注意人称和数的变化,要符合语法规则。
要写出步骤.从100到109这10个数中数字0一共出现了多少次?0在个位上出现了:0在十位上出现了 2020-04-27 …
Matlab;已知u=0:0.1:1;△u=[0.100.1210.130.1410.150.16 2020-06-05 …
几何概率问题若在区间(0,1)上随机地取两个数u,v,则关于x的一元二次方程x^2-2vx+u=几 2020-06-22 …
从0,1,2,3,4每次取出不同的三个数字组成三位数,那么这些三位数的个位数字之和是多少?从0,1 2020-07-19 …
关于大学高数的一个问题RC*du/dt+u=0这个应该怎么求解,太久没用高数,全忘了.懂的请写详细 2020-07-25 …
设f(x)在x=0的某个领域U(0,m)内有定义设f(x)在x=0的某个邻域U(0,m)内有定义, 2020-07-31 …
"0.1"中的"0"大还是"1"大?自己想出的题目,回答时最好连理由也写出来.0.1中0是没有,1 2020-07-31 …
(1)已知随即变量X=U+2V和Y=U-2V不相关,下列哪个正确()(A)N(0,1),N(0,1 2020-08-01 …
二项分布问题U服从二项分布B(2,1/2),有一个随机变量X满足(X=-1,若U≤0),(X=1,若 2020-10-31 …
1.两个点电荷电量分别为+q和–2q,其间距为d,求:(1)在它们连线中间电势U=0在什么位置?(2 2020-12-05 …