早教吧作业答案频道 -->英语-->
Inmanycountries,schoolshavelongsummerholidays,withshorterholidaysinbetween.However,anewreportsuggestsshorteningschoolholidaystostopchildrenforgettingwhattheyhavelearntduringthelongsummerbreak.Insteadofthreesc
题目详情
In many countries,schools have long summer holidays,with shorter holidays in between.However,a new report suggests shortening school holidays to stop children forgetting what they have learnt during the long summer break.Instead of three school terms,it says,there should be five eight-week terms.And there should be just four weeks off in the summer,with a two-week break between the other terms.
Sonia Montero has two c hildren at primary school and works full-time.She supports the idea."The kids,"she says,"have much longer holidays than me and I can't afford to take several weeks off work,so I need someone to take care of them.But nobody wants the work in the summer months-they all have holidays of their own."
Not surprisingly,some young people disagree.Student Jason Panos says"It's a stupid idea.I would hate staying at school in the summer.It's unfair,too.The people who suggest this had long school holidays when they were young,but now they want to stop us enjoying the summer.The kids in Spain and America have much longer holidays than here,but they don't forget everything they've learnt in a few months."
Nadia Salib agrees."Sure,"she says,"the first week at school after the summer is never easy,but you soon get back into it.The real problem round here is that kids get bor ed after so many weeks out of school,and then some of them start causing trouble.But the answer is to give them something to do,not make everyone stay in school longer."
29.Why is Sonia in support of shorter school holidays?___
A.She doesn't get any summer holidays in her job.
B.She is worried that her children will forget what they've learnt.
C.She can't afford to pay someone to look after her children.
D.She can't get anyone to look after her children in summer.
30.What does Jason say about long summer holidays?___
A.They can help children forget about school.
B.Schools in other countries don't have them.
C.These days many older people have them too.
D.They have little influence on children's education.
31.What does Nadia say about young people on summer holidays?___
A.They would like to spend more time at school.
B.Long holidays are very bad for their education.
C.They need something to do to enrich themselves.
D.Long holidays should be shortened to stop them causing trouble.
32.Which of the following statements best explains the text?___
A.It has been decided that summer holidays should be shortened.
B.Students are angry that school holidays have been changed.
C.Some people want to change school holidays but not everyone agrees.
D.Teenagers are worried that they will be busy during summer holidays.
Sonia Montero has two c hildren at primary school and works full-time.She supports the idea."The kids,"she says,"have much longer holidays than me and I can't afford to take several weeks off work,so I need someone to take care of them.But nobody wants the work in the summer months-they all have holidays of their own."
Not surprisingly,some young people disagree.Student Jason Panos says"It's a stupid idea.I would hate staying at school in the summer.It's unfair,too.The people who suggest this had long school holidays when they were young,but now they want to stop us enjoying the summer.The kids in Spain and America have much longer holidays than here,but they don't forget everything they've learnt in a few months."
Nadia Salib agrees."Sure,"she says,"the first week at school after the summer is never easy,but you soon get back into it.The real problem round here is that kids get bor ed after so many weeks out of school,and then some of them start causing trouble.But the answer is to give them something to do,not make everyone stay in school longer."
29.Why is Sonia in support of shorter school holidays?___
A.She doesn't get any summer holidays in her job.
B.She is worried that her children will forget what they've learnt.
C.She can't afford to pay someone to look after her children.
D.She can't get anyone to look after her children in summer.
30.What does Jason say about long summer holidays?___
A.They can help children forget about school.
B.Schools in other countries don't have them.
C.These days many older people have them too.
D.They have little influence on children's education.
31.What does Nadia say about young people on summer holidays?___
A.They would like to spend more time at school.
B.Long holidays are very bad for their education.
C.They need something to do to enrich themselves.
D.Long holidays should be shortened to stop them causing trouble.
32.Which of the following statements best explains the text?___
A.It has been decided that summer holidays should be shortened.
B.Students are angry that school holidays have been changed.
C.Some people want to change school holidays but not everyone agrees.
D.Teenagers are worried that they will be busy during summer holidays.
▼优质解答
答案和解析
29.D细节理解题.根据第二段句子"shesays,"have much longer holidays than me and I can't afford to take severalweeks off work,so I need someone to take care of them.But nobody wants the workin the summer months-they all have holidays of their own.可见Sonia同意缩短假期,主要是因为没有人帮她带孩子,所以答案选D.
30.D 推理判断题.根据第三段最后一句Thekids in Spain and America have much longer holidays than here,but they don'tforget everything they've learnt in a few months."西班牙和美国的孩子们的假期比这里长得多,但他们不会忘记几个月后学到的东西.也就是说长的假期并不影响学生的学习,所以答案选D.
31.C 推理判断题.根据文章最后一句话Butthe answer is to give them something to do,not make everyone stay in schoollonger.但答案是给他们一些事情做,而不是让每个人留在学校更长的时间.所以D项正确.
32.C 推理判断题.文章开头提出缩短假期的建议,第二段介绍家长的支持的看法,第三段介绍了学生的反对观点,由此可以判断人们对于这个提议具有不同的观点.所以答案选C.
30.D 推理判断题.根据第三段最后一句Thekids in Spain and America have much longer holidays than here,but they don'tforget everything they've learnt in a few months."西班牙和美国的孩子们的假期比这里长得多,但他们不会忘记几个月后学到的东西.也就是说长的假期并不影响学生的学习,所以答案选D.
31.C 推理判断题.根据文章最后一句话Butthe answer is to give them something to do,not make everyone stay in schoollonger.但答案是给他们一些事情做,而不是让每个人留在学校更长的时间.所以D项正确.
32.C 推理判断题.文章开头提出缩短假期的建议,第二段介绍家长的支持的看法,第三段介绍了学生的反对观点,由此可以判断人们对于这个提议具有不同的观点.所以答案选C.
看了 Inmanycountrie...的网友还看了以下:
noip2010提高组初赛试题求解3.#include<iostream>usingnamespa 2020-05-17 …
在公式E=I(R+r/n)中,已知E,I,R,r,求E≠IR,求n在公式E=I(R+r/n)中,已 2020-05-23 …
组合公式用组合的方法证明:对任意正整数n,C(r,r)+C(r+1,r)+…+C(n,r)=C(n 2020-05-23 …
纵横字谜之英语暑假作业题(s)(o)(r)(r)(n)(g)(r)(e))(a)(k)(k)(e) 2020-06-06 …
lim(n->无穷)p(1+r/n)^(nt)=lim(n->无穷)p[(1+r/n)^(n/r) 2020-06-14 …
求解一个6阶的方阵R,满足条件:R*R'=diag(1,1,1,1,1,1)并且[0.0535,0 2020-06-22 …
完全平方式问题R'/(R+R')^2求最大值,把下面的平方式展开变成R'/(R^2+2RR'+R' 2020-06-27 …
数列极限lim{((1³+2³+...n³)/n³)-4/n},n趋于无穷的极限?(1³+2³+.. 2020-11-01 …
英语翻译programrq598;varm,n,i,j,q,l,r,k:longint;a,b:ar 2021-01-05 …
现在设质数为n,一个数为i,余数为r.先用i除n,得到余数r.判断r是否为0.若为0,则n不为0,则 2021-02-13 …