早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

D项为什么错?NovembernotonlymarksthepublicationofToniMorrison’seagerlyanticipated(期待)eighthnovel,Love,butitisalsothetenthanniversaryofherNobelPrizeforLiterature.MorrisonisthefirstblackwomantoreceiveaNobel,an

题目详情
D项为什么错?
November not only marks the publication of Toni Morrison’s eagerly anticipated(期待) eighth novel,Love,but it is also the tenth anniversary of her Nobel Prize for Literature.Morrison is the first black woman to receive a Nobel,and so honored before her in literature are only two black men:Wole Soyinka,the Nigerian playwright,poet and novelist,in 1986; and Derek Walcott,the Caribbean-born poet,in 1992.But Morrison is also the first and only American-born Nobel prizewinner for literature since 1962,the year novelist John steinbeck received the award.
62.What can we learn about John Steinbeck?
A.He was a black writer.
B.He was born in America.
C.He received the Nobel Prize after Morrison
D.He was the first American novelist to win a Nobel
▼优质解答
答案和解析
选B.因为他是Morrison上一个美国诺贝尔文学奖获得者,并非美国第一个.
D 项说的是他是第一个获得诺贝尔奖的美国人!诺贝尔奖只有文学奖吗?
所以我们不敢确定他是不是第一个获奖的美国人.
细心,细节题就要细心.
这类题目很多内容都是为了混淆黑白,迷惑人的.