早教吧作业答案频道 -->英语-->
OnOctober31st,2009,ChinesefamousscientistQianXuesen,diedinBeijingwhenhewas98yearsold.Heisfamousas“thecountry’sfatherofspacetechnologyandkingofrocketry”.Qianwasbornin1911inHangzhou.HeleftfortheUnit
题目详情
On October 31st, 2009, Chinese famous scientist Qian Xuesen, died in Beijing when he was 98 years old. He is famous as “the country’s father of space technology and king of rocketry”. Qian was born in 1911 in Hangzhou. He left for the United States after winning a scholarship to graduate school in 1936. He studied at the Massachusetts Institute{学院) of Technology and later at the California Institute of Technology. Qian began his career in the US and was regarded as one of the brightest minds in the new field of aeronautics{航空学) before returning to China in 1955. After he returned, Qian set up the first missile (导弹) and rocket research institute of China. The institute later helped start Chinese space program. He led the development of China’s first nuclear-armed ballistic missile and worked on its first satellite. He retired in the year before Chinese manned space program was launched in 1992. But his research formed the basis for the Long March CZ -2F rocket that carried astronaut Yang Liwei into orbit in 2003. In August, 2009, Chinese Premier Wen Jiabao visited Qian and praised him for devoting his life to Chinese defense technologies. Qian told him, “I’m trying to live to be 100 years old” 小题1: Qian was regarded as __________ before returning to China.
① left for the United States ② won a scholarship to graduate school ③ returned to China from the United States ④ set up the first missile and rocket research institute of China ⑤ studied at the Massachusetts Institute of Technology
|
▼优质解答
答案和解析
小题1:C 小题1:B 小题1:C 小题1:B 小题1:D |
小题1:C。细节考查。根据文章第三段Qian began his career in the US and was regarded as one of the brightest minds in the new field of aeronautics{航空学) before returning to China in 1955可知选择C。 小题1:B。考查细节推断。根据文章倒数第二段第一句He retired in the year before Chinese manned space program was launched in 1992可知他是1991年退休。 小题1:C。考查词义推测。根据最后一段大意可推测praise为“赞扬”之意。 小题1:B。考查细节推断。根据文章钱学森的主要介绍可知B选择项顺序是对的。 小题1:D。考查细节推断。根据文章最后一段第一句In August, 2009, Chinese Premier Wen Jiabao visited Qian and praised him for devoting his life to Chinese defense technologies可知D正确。 |
看了 OnOctober31st,...的网友还看了以下:
see能加thecountry吗 2020-03-30 …
1.Theinvestigationdemonstratesthathisenemiesfalse 2020-05-13 …
OnOctober31st2009ChinesefamousscientistQianXuesen 2020-05-14 …
OnOctober31st2009ChinesefamousscientistQianXuesen 2020-05-14 …
阅读理解。OnOctober31st2009ChinesefamousscientistQianX 2020-05-14 …
TheCityofChristchurchNewZealandwasstruckbya7.1?ma 2020-05-17 …
一、用适当的介词填空.IamgoingtomeetSusan()Monday.Shewasabse 2020-05-17 …
句型转换1、hewatchedtvyesterday.变否定2、ididmyhomeworklas 2020-05-17 …
求详细解答:阅读理解.阅读理解.OnOctober31st,2009,Chinesefamouss 2020-05-17 …
OnOctober31st,2009,ChinesefamousscientistQianXues 2020-08-03 …