早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

IrememberJuliecomingtothefrontoftheclassroomafterclassoneautumndayinSeptember,1986.Whilemostoftheotherstudentshurriedlylefttorelax,Julieremainedtoaskmequestionsaboutthenextweek'sexam.Thedayafterourconver

题目详情
I remember Julie coming to the front of the classroom after class one autumn day in September,1986.While most of the other students hurriedly left to relax,Julie remained to ask me questions about the next week's exam.
The day after our conversation,she was struck (撞击) by a car.The doctor said to Julie's parents,"Your Julie has only a few hours to live.Would you consider donating some of Julie's organs (器官)?"
Julie's mother said,"Yes.Julie always gave to others while she was alive.She would want to give in death."
"Julie died right after her twentieth birthday-twenty-four years ago.She left us with happy memories,"says Julie's mother,now in her seventies."Nothing could possibly be as heartbreaking as the death of your child,for your  heart breaks again and again.At each birthday.At each milestone:when she would have graduated; when she might have married…But Julie's life was a gift to us.Knowing that in her death she gave the gift of life to others is comforting to us,and remembering that we carried out her wishes has helped us deal with her death."
Julie's mother continued to say,"You and Julie's other friends and teachers were an important part of her life.Your teaching influenced her life,and you remind us that our love for Julie and Julie's love for others are alive today."
I hold the thought that I may have had a small part in teaching Julie how to live.But she-and her family-are still teaching me an even greater lesson-how to die.
21.The author wrote the passage in___.
A.1986                  
B.2000                   
C.2006                 
D.2010
22.The story was written by___.
A.Julie's mother           
B.Julie's teacher             
C.Julie's father            
D.Julie'classmate
23.Julie's parents donated some of her organs to others in order to___.
A.comfort themselves in the coming years             
B.make others know they are generous
C.carry out Julie's wishes to help others                
D.make others remember their daughter
24.Julie's mother thought that___.
A.it's no use regretting Julie's death
B.what the author did was comforting to her
C.the author should be responsible for Julie's death
D.Julie's friends and teachers made Julie's life meaningful.
▼优质解答
答案和解析
21.D.细节理解题.根据第四段"Julie died right after her twentieth birthday-twenty-four years ago"可知她是在1986年24岁时死的,所以文章写于2010年;故选D.
22.B.推理判断题.根据最后一段"I hold the thought that I may have had a small part in teaching Julie how to live"可知作者是朱莉的老师;故选B.
23.C.细节理解题.根据第三段"Yes.Julie always gave to others while she was alive.She would want to give in death"可知朱莉的父母捐献了一些器官给其他人继承了朱莉的愿望去帮助别人;故选C.
24.D.细节理解题.根据倒数第二段"You and Julie's other friends and teachers were an important part of her life.Your teaching influenced her life,and you remind us that our love for Julie and Julie's love for others are alive today"可知朱莉的母亲认为julie的朋友和老师让朱莉的生活有意义;故选D.