早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

OnehotnightlastJuly,whenournewbabywouldn'torcouldn'tsleep,ItriedeverythingIcouldthinkof:awarmbottle,songs,gentlerocking.Nothingwouldsettlehim.GuessingthatIhadalongnightaheadofme,Ibroughtaportable(

题目详情
One hot night last July,when our new baby wouldn't or couldn't sleep,I tried everything I could think of:a warm bottle,songs,gentle rocking.Nothing would settle him.Guessing that I had a long night ahead of me,I brought a portable(手提式的) TV into his room,figuring that watching the late movie was as good a way as any to kill off the hours until dawn.To my surprise,as soon as the TV lit up,the baby quieted right down,his little eyes focused (集中) brightly on the tube.Not to waste an opportunity for sleep,I then tiptoes(踮脚尖) out of the room,leaving him to watch the actors celebrate John Bellushi's forty-fifth birthday.
My wife and I heard none of the baby that night,and the next morning when I went into his room,I found him still watching TV himself.
I found in my baby's behavior a metaphor(暗语) for the new generation.My wife and I had given him some books to examine,but he merely spit upon(不屑一顾) them.When we read to him,he did not feel comfortable.And so it is in the schools.We find that our students don't read and they look down upon reading and scold those of us who teach it.All they want to do is watch TV.After this experience with the baby,however,I have reached a conclusion:"Let them watch it!"If television is that much more attractive to children than books,why should we fight it?Let them watch it all they want!
29.Why did the author bring a TV set into his son's room?___
A.To make his son stop crying.
B.To spend the night by watching TV programs.
C.To leave it to his son.
D.To make his son go to sleep as soon as possible.
30.The baby's reaction to the TV program was___.
A.unexpected   
B.exciting   
C.awful   
D.calm
31.According to the passage,which is true of the school children?___
A.They prefer reading to watching TV.
B.They like watching TV only after school.
C.They would rather watch TV than read books.
D.They like their teachers who teach them reading.
32.What do you think is the author's attitude towards TV expressed in the last two sentences?___
A.Favorable.
B.Serious.
C.Not favorable.
D.Not serious.
▼优质解答
答案和解析
BACA
29.B;判断推理题,从文中第一段中"I brought a portable TV into his room,figuring that watching the late movie was as good a way as any to kill of the hours till dawn."可知作者是为了消磨时间.因此选B.
230.A;细节理解题,从文中第一段中"To my surprise,as soon as the TV lit up,the baby quieted right down,his little eyes focused brightly on the tube."可知作者感到很吃惊,出乎意料.因此选A.
3431.C;细节理解题,根据文章最后一段our students don't read and they look down upon reading and scold those of us who teach it.All they want to do is watch TV,作者的孩子和学生们都不喜欢看书,而都喜欢看电视.故答案选C.
32.A;判断推理题,根据I have reached a conclusion:"Let them watch it!"If television is that much more attractive to children than books,why should we fight it?Let them watch it all they want!可知作者对孩子看电视持赞同的态度,故答案选A.