早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

AfterschoolonFriday,NickhadagreattimeplayingatRay'shouse.Then,whenhegothome,hefoundthathehadforgottentobringhisbackpack(背包)home.Mumwasangry."Nick,thisisthethirdtimeyouhaveforgottenyourback

题目详情
After school on Friday,Nick had a great time playing at Ray's house.Then,when he got home,he found that he had forgotten to bring his backpack(背包) home.
Mum was angry."Nick,this is the third time you have forgotten your backpack this week!You need to be more responsible!"
Grandpa turned towards Nick and said,"I'm afraid you inherited(遗传) your forgetfulness from me,Nick.Did you know your grandma used to call me‘forgetful Jones'?She believed I'd forget my own head if it wasn't stuck on!"
Grandpa's words made Nick feel a bit better.But he was still mad at himself for forgetting again.
After dinner,Grandpa had a talk with Nick."I'll tell you a little secret,Nick.We both like to do things,make things and have fun.We get caught in whatever we do,and that's why we sometimes forget other things,even those things that are important."
"How did you stop being forgetful?How can I stop forgetting things?"asked Nick.
"Well,"said Grandpa,"I know a few tricks(窍门).For example,it's important to turn off my car headlights when I park the car.So every time I get in the car,I put something on my knees.It helps me remember."
"You put your eyeglass box on your knees and keep it there while you drive!"said Nick."I always wondered why you do that!"
"And now you know my secret,"said Grandpa,"Why don't we come up to a trick for you to remember your backpack?"

31.Nick's mother was angry because___.
A.He lost his backpack again.
B.he always played at Ray's house.
C.He didn't finish his homework again.
D.he always forget to bring his backpack home.
32.From the passage we can see Nick's grandfather Jones was a___ person.
A.kind 
B.stupid 
C.wise  
D.Both A and C
33.The underlined words"caught up"in Paragraph 5mean___ in Chinese.
A.厌烦 
B.着迷于 
C.记住 
D.遗忘
34.Nick's grandfather___ to help him remember to turn off the car headlights.
A.set an alarm clock.
B.asked Nick's grandmother
C.wrote a note on the car window         
D.put his eyeglass box on his knees.
35.Which is the best title of the passage?___
A.A bad day. 
B.Forgetful Nick. 
C.Forgetful Jones  
D.Forgotten backpack.
▼优质解答
答案和解析
答案:31.C 细节理解题.根据第二段第一行妈妈说的话Nick,this is the third time you have forgotten your backpack this week.Nick,这是你这周第三次忘记背包了!所以他妈妈生气了.故选C.
32.D  细节归纳题.根据爷爷和Nick的谈话中,主动找他谈话并交给他一些不忘记事情的办法.可知爷爷是一个既和蔼又聪明的人.故选D.
33.B 细节理解题.根据第五段第一行句子We get caught in whatever we do,and that's why we sometimes forget other things,even those things that are important.无论我们做什么都非常着迷,这就是为什么我们有时会忘记其他的事情,即使是那些重要的事情.可知是着迷的意思.故选B.
34.D 细节理解题.根据倒数第三段第一行爷爷的话So every time I get in the car,I put something on my knees.It helps me remember.所以每次上车,我都会把东西放在膝盖上,这样会让我记住.和Nick的话You put your eyeglass box on your knees and keep it there while you drive.你把你的眼镜盒放在你的膝盖上,让它在那当你你开车的时候.可知Nick的爷爷把他的眼镜盒子放在他的膝盖帮助他记住关掉汽车大灯.故选D.
35.B  主题归纳.这篇文章主要介绍了Nick一周三次忘记背包.爷爷用自己既和蔼又聪明的态度主动找他谈话并交给他一些不忘记事情的办法.可知主要是讲了健忘的Nick的事.故选B,