早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Monday...OhIdon'tlikeMondaybecauseI'llhavetogobacktoschoolagainaftertheweekend.Tuesdayisnotsobad.Iusuallyplaytenniswithmyfrieridsafterschool.OnWednesdayeveningIdon'tgoout.Istayathomeanddomyhomework.I

题目详情

  Monday ... Oh I don't like Monday because I'll have to go back to school again after the weekend. Tuesday is not so bad. I usually play tennis with my frierids after school.

  On Wednesday evening I don't go out. I stay at home and do my homework. I like Thursday because next day i$ Friday. I always go out on Friday―maybe to the cinema.   I love the weekend. On Saturdays I stay in bed until lunchtime and I sometimes go shopping in the afternoon. In the evening we go to a club―there are good bands every Saturday. Then on Sundays I go to my friend's home or she comes to mine. I usually visit my grandmother for an hour in the afternoon. Then the weekend is over and it's Monday . . . and I feel bad again !

(   ) 1. The writer doesn't like Monday because

   A. Monday is the first day of a week

   B. he just spent a happy weekend

   C. Monday is the first school day

   D. he will have many lessons on Monday

(   ) 2. The writer thinks Tuesday is not so bad because         .

   A. he can play tennis with his friend

   B. he has no homework to do

   C. he has a P. E. class

   D. he can play computer games

(   ) 3. The writer may go to movies on         .

   A. Monday   B. Tuesday

   C. Wednesday   D. Friday

(   ) 4. What doesn't the writer do on weekends?

   A. Stay in bed until lunchtime.

   B. Go shopping in the markets.

   C. Go to his friend's house.

   D. Watch football games on TV.

(   ) 5 From the passage we know that the writer

   A. doesn't like school very much

   B. likes studying very much

   C. likes Friday best of all

   D. is always ill on Monday

▼优质解答
答案和解析
内容简介:本文讲述了作者一周的学习和生活情况。1. C根据短文中"...I don't like Monday because I'll have to go back to school again after the weekend." 可知答案为C。2. A由短文中”Tuesday is not so bad. I usually play tennis with a friend of mine after school."可知答案为A.3. D根据”I always go out on Friday―maybe to the cinema."可知答案为D.4. D文中没有提到作者在周末看电视,其他三项在文中都有提及。5. A通读全文可知:作者喜欢玩耍和周末娱乐,不太喜欢学习。故选A.