早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

AftertwoweeksofmeetingsinParis,195countriesreachedanagreementonDecember12todowithclimate(气候)change.It'sthefirsttimeinhistorythatmostoftheworld'scountries,richorpoor,agreedtotakeaction.Theagreementse

题目详情
After two weeks of meetings in Paris,195countries reached an agreement on December 12to do with climate(气候) change.It's the first time in history that most of the world's countries,rich or poor,agreed to take action.The agreement sets the long-time goal of making sure the world temperature does not get 2°C higher than the levels in the 1800s.Otherwise there will be serious problems on Earth like natural disasters.
The agreement also asks countries to volunteer to make promises based on each country's economy(经济),politics and technology.For developed countries,they will do even more.They have a plan to offer over 100billion (about 647billion yuan) to help poorer countries develop clean energy like water and wind power.
Besides,there are some legally binding (法律约束的) rules.Those countries need to set national goals for cutting greenhouse gas emissions (排放) every five years.And they will publicly report their progress every five years starting in 2023.
However,the Paris Agreement alone won't solve the climate change problem.The future depends on how well each country will carry out their promises.
29.The agreement reached by 195countries is about the___.
A.world economy B.gas emissions
C.climate changeD.natural disasters
30.Lots of money will be offered to help poorer countries___.
A.reduce noise pollution B.produce clean energy
C.control climate change  D.develop their economy
31.According to the passage,the Paris Agreement___.
A.can solve the climate problem alone  B.needn't cost a great deal of money
C.only depends on developed countries D.includes some legally binding rules.
▼优质解答
答案和解析
答案:29.C 细节理解题.根据第一段第一句After two weeks of meetings in Paris,195 countries reached anagreement on December 12 to do with climate(气候) change.在巴黎举行了两周的会议之后,12月12日195个国家达成了协议:关于气候的变化.可知195个国家达成了关于气候的变化.故选C.
30.B 细节理解题.根据第二段最后一句They have a plan to offer over $100 billion (about 647 billionyuan) to help poorer countries develop clean energy like water and wind power.他们计划提供超过1000亿美元,帮助贫穷国家开发清洁能源,如水和风能.可知将提供大量资金帮助较贫穷的国家开发清洁能源.故选B.
31.D 细节理解题.根据第三段第一句there are some legally binding (法律约束 的) rules.可知巴黎协定具有法律约束力的规则.故选D.
看了 Aftertwoweekso...的网友还看了以下: