NickVujicicwasbornwithoutarmsandlegsin1982inMelbourneAustralia.Nickfacedallkindsofproblemsandtroublesinhislife.Buthenevergivesup.NowNickhashisownspeakingcompany:At
Nick Vujicic was born without arms and legs in 1982 in Melbourne Australia. Nick faced all kinds of problems and troubles in his life. But he never gives up. Now Nick has his own speaking company: Attitude Is Attitude. And he has traveled around the world to give speeches. He shares with his audience the importance of vision and dreaming big. He says attitude (态度) is the most powerful tool in the life and failure (失败) is just a learning experience. |
Mark Zuckerberg the boss of Facebook is only 28. In only 8 years Zuck turned his small website into a world famous network. Zuck once wrote to his workmates "We don't build services to make money; we make money to build better services" |
Jeremy Lin's excellent performances in basketball courts attracted the eyes of both Americans and Chinese this year. Then what has led this young man to such a success? The following may help us understand it. Believe in yourself; Catch the chance when it comes up; Find the system that works for your style; People will love you for being yourself; Stay humble (谦逊). |
1.Attitude Is Attitude is _______.
A.the title of Nick's speech B.Nick's company
C.an international organization D.a machine that can speak
2.Which of the following about Nick is wrong?
A.Nick had no arms or legs when he was born
B.He says people can learn from their failures
C.He tells his audience to dream big and have vision
D.He has never traveled around the world so far
3.Facebook is _______.
A.a world-wide network B.Zuck's workmate C.a popular book D.Zuck's boss
4.From what Zuck wrote We can learn _______.
A.Facebook doesn't build services
B.Facebook doesn't make money
C.offering better services is more important than making money
D.building services doesn't make money
5.From Jeremy Lin's success we can find _______.
A.one must have self-confidence B.catching the chance is the most important
C.one should try his best to follow others D.one must keep the rules all the time
1.B
2.D
3.A
4.C
5.A
分 析:
这篇短文主要讲述了三位名人的成名故事 重点介绍了他们成功的密码.
1.根据第一段Now Nick has his own speaking company: Attitude Is Attitude.描述 可知这是一家公司的名称 故选B.
2.根据第一段And he has traveled around the world to give speeches.描述 可知选项D描述错误.
3.根据In only 8 years Zuck turned his small website into a world famous network 描述 可知选A.
4.根据Zuck once wrote to his workmates "We don't build services to make money; we make money to build better services"描述 可知选C.
5.根据The following may help us understand it. Believe in yourself;描述 可知选A.
考点:
传记类记述文阅读
点评:
本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。
NickVujicicwasbornwithoutarmsandlegsin1982inMelbo 2020-05-13 …
用英语写写自己的一天,用lam_.Iusually_at_.Ieatbreafastat_._at 2020-05-13 …
at a year at one year at a time at one time 这几组词怎 2020-05-14 …
谁有A man didn"t sleep at home one night,the next d 2020-05-14 …
smell at flowers 和 smell at the flowers的区别是smell 2020-05-14 …
一道英语数学题A woman arrives at the station at the same 2020-05-16 …
hearrived _ Shanghai _ 6:00_the morning of June 2 2020-05-16 …
come and see () yourself()Huaxing Clothes Store!A 2020-05-16 …
拿分啦,简单英语题安迪失败了很多次,但他从不放弃.Andytimes,buthenevergives 2020-10-30 …
补全词汇,①ea→ea②ow③seep→seep→seep④eet⑤ill→ill→ill⑥it→i 2020-11-07 …