早教吧作业答案频道 -->英语-->
Weallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourheadbecauseofacoldinthemusclesofyourneckorbecauseanunexpectedtwisthasmadeyourneckache.Theslightestmovemakesyoujumpwithpain.Nothingcouldbeworsethanapain
题目详情
We all know what it is like to be unable to turn your head because of a cold in the muscles of your neck or because an unexpected twist has made your neck ache. The slightest move makes you jump with pain. Nothing could be worse than a pain in the neck.
That is why we use the phrase to describe some people who give you the same feeling. We have all met such people.
One is the man who always seems to be clapping his hands—often at the wrong time—during a performance in the theater. He keeps you from hearing the actors.
Even worse are those who can never arrive before the curtain goes up and the play begins. They come hurrying down to your row of seats. You are comfortably settled down with your hat and heavy coat in your lap. You must stand up to let them pass. You are proud of yourself-control after they have settled into their seats…Well what now…God one of them is up again. He forgot to go to the men’s room and once more you have to stand up hanging on to your hat and coat to let him pass. Now that is “ a pain in the neck ”.
Another well—known to us all is the person sitting behind you in the movies. His mouth is full of popcorn ; he is chewing loudly or talking between bites to friends next to him. None of them remain still. Up and down back and forth they go—for another bag of popcorn or something to drink.
Then there is the man sitting next to you at lunch smoking. He wants you to enjoy it too and blows smoke across your food into your mouth.
We must not forget the man who comes into a bus or subway and sits down next to you just as close as you will let him. You are reading the newspaper and he gets closer so that he can read the paper with you. He may even turn the paper to the next page before you are ready for it.
We also call such a person a “ rubber neck” always getting close to where it does not belong like neighbors who watch all your visitors. They enjoy learning about your personal business. People have a strong dislike for “rubber necks”. They hate being watched secretly.
小题1:Where can you find this passage?
小题2:According to the passage how do you feel when late comers walk back and forth in front of you in a cinema?
小题3:A “ rubber neck ” often __________________ .
小题4:Which of the following persons CANNOT be described as a “ pain in the neck ”?
小题5:What is the main purpose of the author?
That is why we use the phrase to describe some people who give you the same feeling. We have all met such people.
One is the man who always seems to be clapping his hands—often at the wrong time—during a performance in the theater. He keeps you from hearing the actors.
Even worse are those who can never arrive before the curtain goes up and the play begins. They come hurrying down to your row of seats. You are comfortably settled down with your hat and heavy coat in your lap. You must stand up to let them pass. You are proud of yourself-control after they have settled into their seats…Well what now…God one of them is up again. He forgot to go to the men’s room and once more you have to stand up hanging on to your hat and coat to let him pass. Now that is “ a pain in the neck ”.
Another well—known to us all is the person sitting behind you in the movies. His mouth is full of popcorn ; he is chewing loudly or talking between bites to friends next to him. None of them remain still. Up and down back and forth they go—for another bag of popcorn or something to drink.
Then there is the man sitting next to you at lunch smoking. He wants you to enjoy it too and blows smoke across your food into your mouth.
We must not forget the man who comes into a bus or subway and sits down next to you just as close as you will let him. You are reading the newspaper and he gets closer so that he can read the paper with you. He may even turn the paper to the next page before you are ready for it.
We also call such a person a “ rubber neck” always getting close to where it does not belong like neighbors who watch all your visitors. They enjoy learning about your personal business. People have a strong dislike for “rubber necks”. They hate being watched secretly.
小题1:Where can you find this passage?
A.In a medicine dictionary. | B. in a kids’ story book. |
C.In a social science book. | D.In a science textbook. |
A.disturbed. | B.bored. | C.ignored. | D.relaxed. |
A.says bad words behind people. |
B.quarrels face to face with neighbors. |
C.bargains with salespeople over the price |
D.asks about other people’s business |
A.Someone who often claps at the wrong time during a performance. |
B.Someone who feels ache in his neck due to a cold in the muscles. |
C.Someone who sits next to you smoking which you never enjoy. |
D.Someone who keeps eating or talking all through the movies. |
A.To tell people what might be bad manners in public. |
B.To criticize (批评) the people who might be a “pain in the neck” |
C.To show anger to those who are described as a “pain in the neck”. |
D.To tell people how to stop the pain in the neck. |
▼优质解答
答案和解析
小题1:C小题2:A小题3:D小题4:B小题5:A
分 析:
本文主要介绍了几个和neck有关的短语,如“a pain in the neck”和“rubber neck”这些行为都是一些没有礼貌的,不文明的行为。小题1:C 推理题。根据文章内容可知主要是介绍几个和neck有关的短语,如“a pain in the neck”和“rubber neck”这些行为都是一些没有礼貌的,不文明的行为。说明这是一篇和社会文化有关的短文,故最可能是C项。小题2:A 推理题。根据文章第三段They come hurrying down to your row of seats. You are comfortably settled down with your hat and heavy coat in your lap. You must stand up to let them pass. You are proud of yourself-control after they have settled into their seats…Well what now…God one of them is up again. He forgot to go to the men’s room and once more you have to stand up hanging on to your hat and coat to let him pass.说明这些人在电影院里走来走去打扰到了我们,故我们对他们应该感觉很烦,感觉被打扰了。故A正确。小题3:D 推理题。根据文章最后一段We also call such a person a “rubber neck” always getting close to where it does not belong like neighbors who watch all your visitors. They enjoy learning about your personal business.说明这些人想知道别人的隐私信息,总是很关心别人的事情,故D项叙述正确。小题4:B 细节题。根据文章3,4 5段One is the man who always seems to be clapping his hands—often at the wrong time—during a performance in the theater. He keeps you from hearing the actors.和Then there is the man sitting next to you at lunch smoking. He wants you to enjoy it too and blows smoke across your food into your mouth以及Another well—known to us all is the person sitting behind you in the movies. His mouth is full of popcorn ; 说明ACD三项内容都是文章中举例说明的,故B项正确。小题5:A 主旨大意题。本文中列举了多个和neck有关的短语,这些短语都是关于很多人的一些不好的行为习惯,故A项正确。
点评:
几个和neck有关的短语,如“a pain in the neck”和“rubber neck”这些行为都是一些没有礼貌的,不文明的行为。本文主旨鲜明 很容易在文中找到答案。做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读任务。
分 析:
本文主要介绍了几个和neck有关的短语,如“a pain in the neck”和“rubber neck”这些行为都是一些没有礼貌的,不文明的行为。小题1:C 推理题。根据文章内容可知主要是介绍几个和neck有关的短语,如“a pain in the neck”和“rubber neck”这些行为都是一些没有礼貌的,不文明的行为。说明这是一篇和社会文化有关的短文,故最可能是C项。小题2:A 推理题。根据文章第三段They come hurrying down to your row of seats. You are comfortably settled down with your hat and heavy coat in your lap. You must stand up to let them pass. You are proud of yourself-control after they have settled into their seats…Well what now…God one of them is up again. He forgot to go to the men’s room and once more you have to stand up hanging on to your hat and coat to let him pass.说明这些人在电影院里走来走去打扰到了我们,故我们对他们应该感觉很烦,感觉被打扰了。故A正确。小题3:D 推理题。根据文章最后一段We also call such a person a “rubber neck” always getting close to where it does not belong like neighbors who watch all your visitors. They enjoy learning about your personal business.说明这些人想知道别人的隐私信息,总是很关心别人的事情,故D项叙述正确。小题4:B 细节题。根据文章3,4 5段One is the man who always seems to be clapping his hands—often at the wrong time—during a performance in the theater. He keeps you from hearing the actors.和Then there is the man sitting next to you at lunch smoking. He wants you to enjoy it too and blows smoke across your food into your mouth以及Another well—known to us all is the person sitting behind you in the movies. His mouth is full of popcorn ; 说明ACD三项内容都是文章中举例说明的,故B项正确。小题5:A 主旨大意题。本文中列举了多个和neck有关的短语,这些短语都是关于很多人的一些不好的行为习惯,故A项正确。
点评:
几个和neck有关的短语,如“a pain in the neck”和“rubber neck”这些行为都是一些没有礼貌的,不文明的行为。本文主旨鲜明 很容易在文中找到答案。做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读任务。
看了 Weallknowwhati...的网友还看了以下:
阅读理解Weallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourhead 2020-07-27 …
Weallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourheadbeca 2020-07-27 …
Weallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourheadbeca 2020-07-27 …
Weallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourheadbeca 2020-07-27 …
Weallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourheadbeca 2020-07-27 …
DWeallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourheadbec 2020-07-27 …
Weallknowwhatitisliketobeunabletoturnyourheadbecau 2020-10-30 …
(北京东城区2006—2007学年度第一学期期末教学目标检测D篇)Weallknowwhatitis 2020-12-20 …