早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解AsinglenightoftakingthedrugEcstasy(摇头丸)cancauseseriousbraindamageandspeedupthestartofParkinson'sdiseasescientistssay.JusttwoorthreeEcstasytabletscanper

题目详情

阅读理解

  A single night of taking the drug Ecstasy(摇头丸)can cause serious brain damage and speed up the start of Parkinson's disease scientists say.Just two or three Ecstasy tablets can permanently destroy brain cells that affect movement and reasoning according to American research that links the drug to Parkinson's for the first time.

  A study by a team at Johns Hopkins University in Baltimore Maryland involving squirrel monkeys and baboons(狒狒)found that both species suffered permanent damage to key cells which are lost in Parkinson's after receiving three low doses(剂量)of Ecstasy at three-hour periods.

  The study is particularly important because baboons are one of the best animal models for the human brain.George Ricaurte who led the research said that the widespread abuse of drug might have caused severe damage.“The most troubling result is that young adults using Ecstasy may be increasing their risk of developing Parkinsonism as they get older.”

  Alan Leshner a former director of the US National Institute on Drug Abuse said “This study emphasizes the multi-aspect damage that Ecstasy causes to users.We've long known that repeated use damages brain cells.But this study shows that even very occasional use can have long-lasting effects on many different brain systems.It sends an important message to young people:don't experiment with your own brain.”

  Janet Betts a mother whose teenage daughter Leah died after a single Ecstasy tablet in 1995 said “ This comes as no surprise.But people can't see the effects at first and they say it won't happen to them.We'll see the symptoms later just as we have with smoking.”

(1)

The article is intended to ________.

[  ]

A.

explain the bad effects of drugs on people's health

B.

warn young people of the risk of taking the drug Ecstasy

C.

persuade people out of such bad habits as smoking and using drugs

D.

tell us the links between the drug Ecstasy and Parkinson's disease

(2)

We know from the passage that a low dose of Ecstasy ________.

[  ]

A.

won't cause serious brain damage

B.

can permanently destroy one's brain cells

C.

will result in immediate symptoms

D.

may bring on Parkinson's at once

(3)

Why are squirrel monkeys and baboons involved in the experiments?

[  ]

A.

Because their brain is similar to human being's.

B.

Because these animals usually take drugs.

C.

Because these animals will soon get well after the experiment.

D.

Because there is a model in the animals' brains.

(4)

The underlined word“This”in the last paragraph probably means that ________.

[  ]

A.

Leah died after a single Ecstasy tablet in 1995

B.

taking drug has the same symptoms as smoking

C.

occasional use of the drug can have long-lasting effects on the brain systems

D.

people have long known that repeated use of the drug damages brain cells

▼优质解答
答案和解析
答案:1.B;2.B;3.A;4.C;
解析:
(1) 根据第3段最后一句话,第4段最后一句话,及最后一段,可以推断作者想提醒人们,尤其是年轻人要远离摇头丸。 (2) 由第1段第2句及第2段中的“…both species suffered permanent damage…after receiving three low doses of Ecstasy at three-hour periods”可知答案为B。 (3) 由第3段第1句中的because baboons are one of the best animal models for the human brain可知答案。 (4)   由整篇文章的主题(第1段),第4段中的“even very occasional use can have long-lasting effects on many different brain systems”及最后一段中的“But people can't see the effects at first and they say…”可推测“This”指摇头丸对大脑造成的永久性伤害。   本文是调查报告。研究表明,一粒小小的摇头丸在使你迷幻的同时也对你的脑细胞造成了永久性的损害。
提示:
(1) 考查学生的判断推理能力。 (2) 考查考生对具体信息的理解能力。 (3) 考查考生对具体信息的理解能力。 (4) 考查考生根据上下文推断词义的能力。