早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Itissaidthatalldreamsserveapurpose.Whilethereisnoagreementamongscientistsaboutwhywedreamtherearemanyideasaboutthedifferentkindsofdreamswehave.Onecommonkindofdreamistherepeatingdreaminwhichth

题目详情

It is said that all dreams serve a purpose. While there is no agreement among scientists about why we dream there are many ideas about the different kinds of dreams we have.

One common kind of dream is the repeating dream in which the same story is repeated again and again often for many months or even years. Some believe these are a sign people have a problem in their life and once that problem is gone then the dream will stop. Others think they are a way to help people remember something very important.

Another well-known kind of dream is the nightmare. The pictures and stories in such dreams make people very afraid and dreamers usually remember them far more clearly than normal dreams. The cause of such dreams may be seeing something terrifying such as a car accident or some deadly snakes. Others think such dreams may be trying to make a person pay attention to something that is dangerous in their life.

Daydreams happen during wake-time when we forget where we are or what we are doing and find ourselves in a made-up story or unreal world. We often daydream when we are doing something that is not interesting or exciting. They help us think about our future.

Lucid (神志清醒的) dreams are the most fun. These happen when dreamers suddenly understand that they are dreaming. Instead of waking up they stay in the dream and are able to control what happens in the dream as if they are making a movie.

1. The underlined word “they” in paragraph 2 refers to “_______”.

A. dreams B. problems

C. dreamers D. scientists

2. The underlined word “terrifying” in paragraph 3 is closest in meaning to “_______”

A. frightening B. interesting

C. disappointing D. amazing

3. When might a person daydream?

A. During a very interesting movie.

B. While playing at a fun park.

C. While listening to an uninteresting talk.

D. When making a movie.

4. . How do we know if we are lucid dreaming?

A. We can remember the dream very clearly.

B. We can control what happens in the dream.

C. We think that the dream is like a movie.

D. We feel very nervous after we wake up.

5. What is the best title of the passage?

A. Daydreaming of You B. Enjoy Your Dream

C. What Dreams Mean D. Where Dreams Go

 

▼优质解答
答案和解析
1.A2.A3.C4.B5.C

分 析:
本文主要讲述了据说所有的梦都是有目的的,关于为什么做梦科学家给出了不同的解释 ,有两种梦,一个是重复做的梦,一个是噩梦,但是清醒的梦是最有意思的。1.词义猜测题。由句意可知其他的人们认为这是帮助人们记住一些重要的事情。.可知选A。2.句意可知这些梦造成的原因可能是害怕的事情如车祸或一些致命的蛇,可知选A。3.We often daydream when we are doing something that is not interesting or exciting. They help us think about our future可知当人们做着不喜欢做的事情或不感兴趣的事时才会做白日梦。可知选C。4.。由文中最后一段可知they stay in the dream and are able to control what happens in the dream as if they are making a movie.。故选B。5.标题归纳题。由整篇文章可知,本文主要做梦意味着什么,故选C。
考点:
科技类短文阅读 。