早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

ThereisgoodnewsforoldpeoplewithAlzheimer'sdisease(老年痴呆症).Asweknow,peoplewhohaveAlzheimer'sdiseasemaygetlosteasily.Sometimestheycan'tfindthewaytotheirhome.Allthefamilymembersmustbeworriedaboutt

题目详情
There is good news for old people with Alzheimer's disease (老年痴呆症).As we know,people who have Alzheimer's disease may get lost easily.Sometimes they can't find the way to their home.All the family members must be worried about their safety.Now,some has invented GPS-enabled walking shoes.The shoes are very special and useful.They can help people find old people easily,wherever they go.
These walking shoes are especially important for people who are in the earliest stages of Alzheimer's disease.According to the research,such old people have the highest danger.Let's see some terrible facts.About 60% of patients with Alzheimer's disease get lost for days when they go for a walk.Up to half of those who are lost and not found within 24hours can die outside.If old people wear such shoes,you needn't worry about that.These shoes can help their families to find them easily if they are lost.So you see,the shoes can ensure old people's safety.
These walking shoes are equipped with a GPS device (设备) in the heel.The shoes are very comfortable and they look like the shoes that many old people wear.
The GPS-enabled walking shoes have a great advantage.Of course,the shoes are suitable for children.Parents can ask them to wear sch shoes.Then they can find their children easily.But some children have different ideas.Sometimes,they don't want their parents to kno where they are.What will they do?Well…some children say that they will take them off and put them at home.
72.Who are the GPS-enabled walking shoes suitable for?___
A.Old people with Alzheimer's disease     
B.Students in primary school.
C.Old people who are strong and healthy.
D.Anyone around the world
73.What does the underlined word "them" in Paragraph 2refer to?___
A.GPS-enabled walking shoes            
B.Their families.
C.Old people                          
D.Their children.
74.Why don't some children like to wear GPS-enabled walking shoes?___
A.They think the GPS-enabled walking shoes are very ugly.
B.It is uncomfortable to wear GPS-enabled walking shoes.
C.The GPS-enabled walking shoes are suitable for them.
D.They don't want their parents to find them easily.
75.What does this passage mainly talk about?___
A.People who have Alzheimer's disease can't find the way to their home sometimes.
B.The GPS-enabled walking shoes can help us find the old or the children easily.
C.The GPS-enabled walking shoes look like the shoes that many old people wear.
D.We can see the GPS-enabled walking shoes easily wherever we go around the world.
▼优质解答
答案和解析
72.A.细节理解题.根据文章第一段:There is good news for old people with Alzheimer's disease (老年痴呆症).以及Now,some has invented GPS-enabled walking shoes.可知全球定位系统步行鞋适合老年痴呆患者,故选A.
73.C.词义猜测题.根据文章此处前文:If old people wear such shoes,you needn't worry about that.These shoes can help their families to find them easily if they are lost.可知如果老人穿这样的鞋子,你就不要要担心了.如果他们丢了这些鞋子能够帮助他们的家人找到他们.所以这里指的是老人,故选C.
74.D.细节理解题.根据文章最后一段:Parents can ask them to wear sch shoes.Then they can find their children easily.But some children have different ideas.Sometimes,they don't want their parents to know where they are.可知一些孩子不愿穿全球定位系统步行鞋是因为他们不想让父母那么容易就找到他们,故选D.
75.B.主旨大意题.通读全文且根据:The shoes are very special and useful.They can help people find old people easily,wherever they go.及the shoes are suitable for children可知这篇文章主要谈论全球定位系统步行鞋可以帮助我们很容易找到老人或者儿童.故选B.