What'syourideaofagoodtime?Whataboutdancinginarainyfieldwithonehundredandfiftythousandotherpeoplewhileafamousrockbandplaysonastagesofarawaythattheperformerslooklikeants?Itmaysoundstrangebuttha
What's your idea of a good time? What about dancing in a rainy field with one hundred and fifty thousand other people while a famous rock band plays on a stage so far away that the performers look like ants?
It may sound strange but that is what many hundreds of thousands of young people in the UK do every summer. Why? Because summer is the time for outdoor music festivals.
Held on a farm the Glastonbury Festival is the most well-known and popular in the UK. It began in 1970 and was attended by one thousand five hundred people each paying an admission price of ?1 including free milk from the farm.
Since then the Glastonbury Festival has gone from strength to strength --- in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended paying ?112 for tickets to the three-day event. Tickets for the event sold out within three hours. Acts included veteran superstars such as Paul McCartney and James Brown as well as new talent like Franz Ferdinand and Joss Stone. Although many summer festivals are run on a profit-making basis Glastonbury is a charity event donating millions of pounds to local and international charities.
Glastonbury is not unique in using live music to raise money for global poverty. In July of this year the Live 8 concerts will be held simultaneously in London Paris Rome and Berlin. Superstars such as Madonna Sir Elton John and Stevie Wonder will perform in order to highlight international poverty and debt.
1.What does the author mean by saying “the Glastonbury Festival has gone from strength to strength” in the fourth paragraph?
A. The festival has achieved growing success.
B. Great efforts have been made to hold the festival.
C. The festival has brought in a large amount of money.
D. There have been thousands of fans attending the festival
2.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The Glastonbury Festival is run on a profit-making basis.
B. Tickets for the 2004 Glastonbury Festival were in great demand despite the high price.
C. Both James Brown and Joss Stone were born in poor families.
D. In the 1970 Glastonbury Festival one could have lunch on the farm for free.
3.We can learn from the last paragraph that __________.
A. the Glastonbury Festival is not so popular as the Live 8 concerts
B. the Live 8 concerts are held every year in London.
C. London Paris Rome and Berlin are famous for outdoor music festivals
D. some superstars are concerned about global poverty.
4.What is the best title for the passage?
A. How to have a good time
B. Charity events around the world
C. The Glastonbury Festival
D. Superstars’ performances in charity events
1.B
2.A
3.D
4.C
试题分析: 文章介绍了the Glastonbury Festival以及它的慈善行为
1.猜词题 根据第四段提到in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended paying £112 each for a ticket to the three-day event. Tickets for the event sold out within three hours. 可知这句话的意思是the Glastonbury Festival 取得很大的成功,故选A项;
2.细节题 从第四题的句子in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended paying £112 each for a ticket to the three-day event. Tickets for the event sold out within three hours. 可知2004年的票虽然很贵,但很快就被卖光了,故选A项。
3.细节题 从最后一段的句子:Superstars such as Madonna Sir Elton John and Stevie Wonder performed in order to highlight (强调) international poverty and debt.可知一些超级明星很关心世界的贫困问题,故选D项;
4.主旨题 从第三段的句子:Held on a farm the Glastonbury Festival is the most well-known and popular festival in the UK.可知这篇文章讲的是关于the Glastonbury Festival 的事情,故选C项;
考点:
日常生活类阅读。
翻译下面一段话: i love you no only for what you are but 2020-05-16 …
what does she look like?what is she like?how is s 2020-05-16 …
Milo Greene 的What's The Matte中文歌词[00:00.51]Milo G 2020-05-16 …
求:帮我写一篇关于地震的英语作文.我有内容提示.Follow:1.what happened?2: 2020-05-17 …
求老师解答:阅读理解.阅读理解.What'syourideaofagoodtime?Whatabo 2020-07-17 …
阅读理解What'syourideaofagoodtime?Whataboutdancingina 2020-07-24 …
What’syourideaofagoodtime?Whataboutdancinginarain 2020-07-24 …
What'syourideaofagoodtime?Whataboutdancinginarain 2020-07-24 …
What’syourideaofagoodtime?Whataboutdancinginarain 2020-07-24 …
英语回答十万火急What'syouname?Howoldareyou?Whenisyourbirth 2020-12-19 …