早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

ABiteofChina(舌尖上的中国)hasbecomeahottopicontheInternetinChina.Itisaseven-episode(集)program.ItisabouttraditionalChinesefood.Thedocumentaryhasattractedover100,000,000Chineseaudiences(观众

题目详情
A Bite of China (舌尖上的中国) has become a hot topic on the Internet in China.It is a seven-episode(集) program.It is about traditional Chinese food.
The documentary has attracted over 100,000,000 Chinese audiences(观众).Most of them don’t see this program as a common food show,because it shows them the value of Chinese food and the changes in China today.The audiences can see how hard the cooks and farmers work to make such wonderful Chinese food.
Chen Xiaoqing,the lead director of the program,says that the program is not only about eating,but also about Chinese culture.His friend Liu Wen said,“We also wanted to show international audiences what China is like today.”
A Bite of China will be out of English version(版本),”said Chen Xiaoqing.“We should be thankful to the people who make so much delicious food.”added a reporter Wang Lu.
 
66.How many episodes are there in“A bite of China”?___
A.4.B.5.C.6.D.7.
67.What kind of program is“A Bite of China”?___
A.A soap opera.B.A comedy.
C.A documentary.D.A sports show.
68.What’s the meaning of the underlined word“attracted”?___
A. 描述.B.吸引.C.产生.D. 改变.
69.Who works hard to make such wonderful Chinese food according to the passage?
___
A.Farmers and reporters.B.Reporters and cooks.
C.Cooks and farmers.D.Farmers and audiences.
70.Which of the following is true according to the passage?___
A.The lead director of the program is Wang Lu.
B.Most people regard this program as a show about reporters.
C.“A bite of China”talks about not only food but also Chinese culture.
D.About 100,000 Chinese audiences are interested in this program.作业帮
▼优质解答
答案和解析
66:D 细节理解题.根据“It is a seven-episode(集) program.”(它是一个七集的节目),故选D.
67:C 细节理解题.根据“The documentary has attracted over 100,000,000 Chinese audiences(观众).”(这个纪录片吸引了一亿多中国观众.)故知该节目是纪录片.故选C.
68:B 词义猜测题.根据“The documentary has attracted over 100,000,000 Chinese audiences(观众)”及四个选项 A:描述,B:吸引,C.产生,D.改变.前文已提到该纪录片关于食物,故可推测吸引观众,故选B.
69:C 细节理解题. 根据“The audiences can see how hard the cooks and farmers work to make such wonderful Chinese food.”(观众可以看到厨师和农民们是怎样辛苦的制作美味的中国食物的.),故选C.
70:C 结合全文判断正误题.选项A:这个节目的总导演是王璐.根据文章“Chen Xiaoqing,the lead director of the program”知此选项错误;选项B:大多数人认为这个节目是关于记者的.根据“It is about traditional Chinese food.”知此选项错误;选项C:这个节目不仅仅是关于饮食,而且还关于中国文化
根据“the program is not only about eating,but also about Chinese culture”知此项正确;选项D:大约十万观众对这个节目感兴趣.根据“The documentary has attracted over 100,000,000 Chinese audiences(观众).”知此项错误.故选C.