早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Ifyouhaven’theardorseenanythingaboutRoadRageinthelastfewmonthsyou’veprobablybeenavoidingthemedia.Therehavebeencountlessstoriesaboutthisnewandscaryphenomenonconsideredatypeofaggressivedriving.Youhav

题目详情

If you haven’t heard or seen anything about Road Rage in the last few months you’ve probably been avoiding the media. There have been countless stories about this new and scary phenomenon considered a type of aggressive driving. You have most likely encountered aggressive driving or Road Rage recently if you drive at all.
While drunk driving remains a critical problem the facts about aggressive driving are surely as disturbing. For instance according to the National Highway Transportation Safety Association 41 907 people died on the highway last year. Of those deaths the agency estimates that about two-thirds were caused at least in part by aggressive driving behavior.
Why is this phenomenon occurring more than ever now and why is it something that seemed almost nonexistent a few short years ago? Experts have several theories and all are probably partially correct. One suggestion is extreme overcrowding. In the last decade the number of cars on the roads has increased by more than 11 percent and the number of miles driven has increased by 35 percent. However the number of new road miles has only increased by 1 percent. That means more cars in the same amount of space; and the problem is severe in urban areas. Also people have less time and more things to do. With people working and trying to fit extra chores and activities into the day stress levels have never been higher. Stress creates anxiety which leads to short tempers. These factors when combined in certain situations can spell Road Rage.
You may think you are the last person who would drive aggressively but you might be surprised .For instance have you ever yelled out loud at a slower driver sounded the horn long and hard an another car or sped up to keep another driver from passing ?If you recognize yourself in any of these situations watch out !.
Whether you are getting angry at other drivers or another driver is visibly upset with you there are things you can do to avoid any major conflict. If you are easily influenced by Road Rage the key is to release your emotion in a healthy way. If you are the target of another driver’s rage do everything possible to get away from the other driver safely including avoiding eye contact and getting out of their way.
【小题1】 The first sentence in Para. 1 implies that ______. 

A.RoadRagehasreceivedmuchmediacoverageinthelastfewmonths 
B.themediacreatedtheterm“RoadRage”onlyafewmonthsago 
C.onemaybeangeredbymediareportsandwantstoavoidthem 
D.peoplenotinterestedinthemediaknowlittleaboutrecenthappenings 
【小题2】The underlined word “spell” in Para. 3 means ________.
A.relieve  B.cause  C.spread  D.prevent 
【小题3】Which of the following characterizes aggressive driving?
A.Talking while driving.  B.Driving at high speed.  
C.Shouting at another driver.  D.Sounding the horn when passing 
【小题4】The last paragraph is intended to _________.
A.tellpeoplehowtodealwithRoadRage  
B.informpeoplehowaggressivedriverscouldbe  
C.showpeoplehowtocontrolthemselveswhenangry  
D.warnpeopleagainsteyecontactwithanotherdriver 

▼优质解答
答案和解析

【小题1】A
【小题2】B
【小题3】C
【小题4】A 解析
分 析:
随着交通拥堵问题的严重,人们压力的增大,“路怒症”越来越普遍了,几乎成了和酒驾一样让人恼火的问题。那么为什么有这种暴怒行为的发生呢?你有没有这样的倾向呢?遇到这样的情况怎么去应对呢?作者在文中就此现象进行了详细的论述。
【小题1】A细节理解题。根据下文的讲述可知,路怒症的行为变得司空见惯。所以由语境推测此句话表达的意思应该是媒体对这种行为报道的非常多,所以A选项正确。
【小题2】B词意猜测题。文章第三段开头提出问题:为什么会有这种道路暴怒情况的发生,然后分析几种情况,最后做出总结,与本段首句相呼应,由此判断spell是“造成,引起”的意思,所以答案选B。
【小题3】C细节理解题。根据文章第四段内容可知冲着开车慢的司机大嚷大叫、在车后使劲按喇叭等等都是路怒症的表现,所以C为正确选项。
【小题4】A推理判断题。在文章末段开头作者提出there are things you can do to avoid any major conflict,.然后介绍了几种具体做法,由此判断作者想在本段告诉我们的是人们如何应对路怒症。故答案选A。
考点:
考查社会生活类短文阅读。