早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

TheInternationalPaintingContestonGoogle'shomepagein2015maylookprettystrange,butitspotlightingsaveryseriousissue:cleanwater,whichisunusualforan11-year-oldfromLongIsland.AudreyZhang,afifth-graderfromLevittown,

题目详情
The International Painting Contest on Google's homepage in 2015 may look pretty strange,but it spotlightings a very serious issue:clean water,which is unusual for an 11-year-old from Long Island.
Audrey Zhang,a fifth-grader from Levittown,N.Y,is the winner of this year's Doodle 4Google contest,rising to the top of some 100,000entries on the theme of"draw one thing to make the world a better place."
Her piece,titled"Back to Mother Nature,"describes a detailed water-cleaning machine.Zhang worked with a team of artists at Google to animate(使…生动)her drawing.
"To make the world a better place,I came up with a transformative water purifier,a machine used to remove dirty or harmful substances,"Google quoted Zhang as saying."It takes in dirty and polluted water from rivers,lakes and even oceans,then massively transforms the water into clean,safe and pure water.When humans and animals drink this water,they will live a healthier life."
She created a whole world around the device-one populated by humans,a whale in a top hat and dragons.
Zhang,s piece is"so vivid and so rich and so full and so complete,"Google Doodle team leader Ryan Germick told the Washington Post."Every leaf seemed to have life in it."
Along with having her artwork featured on Google's homepage,Zhang wins a 30,000 dollars college scholarship.In addition,her school will receive a 50,000dollars Google for Education technology grant,and the company is donating 20,000dollars in her name to a charity devoted to bringing clean water to schools in Bangladesh.On Sunday,the night before her work was revealed on net,Zhang told Newsday she was excited by the big win,but said she wouldn't be awake when her art first went online at midnight.
"I have school-tomorrow,so I can't stay up late,"she told the paper.

25.What's the passage mainly about?___
A.The winner and her work in the painting contest.
B.The team of artists at Google to animate drawings.
C.The painting contest of Google's homepage in 2015.
D.The water-cleaning machine in the painting contest.
26.According to the passage,we know that___.
A.Audrey Zhang is creative and self-disciplined
B.a water-cleaning device was made in the contest
C.50,000dollars will be donated in Audrey Zhang's name
D.Zhang's piece was printed in all major newspapers
27.The underlined word in Paragraph l probably means"___".
A.put up with    
B.1ook for ward to
C.breakaway from 
D.focus attention on.
作业帮
▼优质解答
答案和解析
25.A.主旨大意题.根据第二段和第三段的第一句可知,五年级的Audrey Zhang获得了谷歌主页国际绘画比赛的冠军.她的作品,以"回归大自然"为标题,描述了一个详细的净水机器.故选A.
26.A.推理判断题.根据第五段和第六段可知,Audrey Zhang想出了这个净水机器并在画面上构思了一条戴着帽子的鲸和一头龙,使我们知道她是一个很有创造力的小女孩.再由最后一段可知,她不会熬夜等着她的作品在网上发布,可知她是一个很自律的人.故选A.
27.D.词义推测题.根据第一段的句意可知,作品的主题应该是被突出,关注,聚焦.故选D.