(B)What?sgoingtohappeninthefuture?Willrobotscontrolourplanet?Willcomputersbecomesmarterthanus?Notlikely.Butherearesomethingsthatscientistssayaremostlikelytohappenin10to30yearsfromnowacco
(B)
What?s going to happen in the future? Will robots control our planet? Will computers become smarter than us? Not likely. But here are some things that scientists say are most likely to happen in 10 to 30 years from now according to the BBC.
Digital money
We used jto pay with cash (现金) for everything we bought. Now when we use a credit card (信用卡) to shop online money is spent without us seeing it. That means we are already using digital money. Using a card is much easier than searching our pockets for change. It is also safer than carrying a lot of cash.
When ATM cards were first introduced9 they were not accepted everywhere. But now it's hard to live without them. It's reported that people in Sweden completely stopped using cash last year and the US might be the next.
Bionic (仿生的) eyes
It's no longer something only in a science fiction movie. People who are blind may have a chance to get their sight back by wearing bionic eyes.
A blind eye can no longer sense light but a bionic eye can use a camera to “see” the environment and send data (数据) to the mind. Now the bionic eye only allows patients to see lights and unclear shapes. A high resolution (高分辨率) image could be just a few years away.
Self-driving cars
Unlike a human driver a self-driving car won’t get distracted (分神) by a phone call the radio or something outside the window. Sensors (传感器) and cameras on the car would allow it to stick strictly to the rules of the road and keep a safe distance from other cars. This would greatly reduce the number of road accidents. You could even take a nap while the car drives itself. In the future driverless cars would be widely accepted.
1. has stopped using cash completely.
A. Sweden B. The ATM C. The BBC D. America
2. What does the writer mainly tell us about digital money?
A. We use digital money to shop online without paying money.
B. Digital money is most likely to be used instead of cash.
C. Using cash is easier and safer than a credit card.
D. ATM cards are always popular.
3. Which of the following statements is TRUE?
A. Bionic eyes only appear in the science fiction film.
B. Human drivers won’t get distracted by something outside.
C. The blind wearing bionic eyes may see clearly in the future.
D. There will be no road accident at all if self-driving cars are used.
4. From the report we can learn some information about .
A. culture and art B. industry and farming
C. science and technology D. traffic and travel
5. Which of the following can be predicted (预测) from the passage?
A. There would be a number of self-driving cars on the road.
B. The blind could use cameras to see things around.
C. We would live a hard life with digital money.
D. Robots would control the world.
(B)
1. A解析:Digital money部分的第二段最 后提到瑞典已经完全不用现金了。
2. B解析:数字货币在未来会慢慢取代 现金。
3. C解析:根据文中Bionic eyes部分的内 容可知在未来,盲人有了仿生跟也可以很 清楚地看见东西。
4. C解析:本文提到数字货币和仿生眼等, 这属于科技类信息,故选 C.
5. A解析:由短文Self-driving cars部分可 以预测将来路上会有很多自动驾驶的汽车。
(A)What'sgoingtohappeninthefuture?Willrobotscontr 2020-05-13 …
选择填空 ()1.()were Nanjing’s roads()in the past?A.Wh 2020-05-13 …
外语难题,谁告诉我为什么选CThe boys are finding out__Granny Li 2020-05-16 …
( )do you think ( )he will buy for his wife's bir 2020-05-16 …
求 九年级英语定语从句过关题 1.There is nothing ___ I can do.A. 2020-05-16 …
_______ different life today is from __ was fifty 2020-05-16 …
1 __useful information Tom has given us!A what B 2020-05-16 …
What’sgoingtohappeninthefuture?Willrobotscontrolo 2020-05-17 …
What'sgoingtohappeninthefuture?Willrobotscontrolo 2020-05-17 …
(B)What?sgoingtohappeninthefuture?Willrobotscontr 2020-07-21 …