早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解Manyyoungpeoplewanttobecomepop-stars.Itistheirgreatambition(雄心)oflife.Theythink:popstarsearnalotofmoney;theyleadinterestingandexcitinglives;thousandso

题目详情

阅读理解

  Many young people want to become pop-stars.It is their great ambition(雄心)of life.They think:pop stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous!

  Yes but first they must become stars.Most performers start life with a group.This is the pattern nowadays.But there are many groups and the competition is hard.Groups appear and disappear almost overnight.Only a small number survive.Almost without exception(例外)they have to work very hard before they reach the top.

  And very few reach the top-and stay there.In England there are perhaps thirty or so groups at the top.Most of these do not earn so much money:perhaps 500 pounds each time they perform.What’s more they have quite a lot of expenses.They have to pay a manager for example.He is the key person in their lives and he takes about 20% of their earnings-perhaps more.Then there are their clothes their instruments and their van(车).Sometimes they are still playing for the last two items.

  And don’t forget they have to travel a great deal-sometimes 2000 miles in one week.At times they even sleep in their van instead of a hotel just to save money.

So now what do you think? Are pop-stars so rich? And do they have such exciting lives?

(1)

Which of the following is the reason that many young people want to become pop-stars?

[  ]

A.

Living an exciting lives.

B.

Becoming rich men.

C.

Being loved by thousands of fans.

D.

All of the above.

(2)

The right statement of the following about most pop-stars is ________.

[  ]

A.

they fail to reach the top

B.

they lead relaxed(放松的)lives

C.

they can travel all over the world

D.

they spend a lot of money on their clothes

(3)

Why is the group’s manager well paid?

[  ]

A.

Because he runs(管理)this group.

B.

Because he looks after them.

C.

Because he is important to them.

D.

Because he buys them clothes and instruments.

(4)

How do pop-groups spend the money they earn?

[  ]

A.

They pay the manager 20% of their earnings or more.

B.

They have to pay for clothes instruments and van.

C.

They often make trips.

D.

All of the above.

(5)

The writer makes us believe ________.

[  ]

A.

it is pleasant to become a pop-star

B.

if you work very hard in pop groups you will reach the top

C.

pop stars are neither too rich nor too happy

D.

general persons had better not dream of pop-stars

▼优质解答
答案和解析
答案:1.D;2.A;3.C;4.D;5.C;
解析:
(1) 根据文中第一段最后一句得出答案为D项。 (2) 对照文中第二、三、四段逐一排除,推出答案为A项。 (3) 由文中第三段第五、六句得出答案为C项。 (4) 由文中第三、四段得出答案为D项。 (5) 纵观全文,概括归纳后得出答案为C项。