早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Imaginethis:yourparentsgoawayonbusinessbutyouhavetostayathomealone.Wouldlifebeaseasyaswhenyourparentsarearound?Woulditbeaperfectholidayforyou?“Icanfillanemptystomachwithtomatoandeggsoupbutthat

题目详情

Imagine this: your parents go away on business but you have to stay at home alone. Would life be as easy as when your parents are around? Would it be a perfect holiday for you?

“I can fill an empty stomach with tomato and egg soup but that’s all. I think many of my classmates are the same. We wouldn’t know what to do or how to look after ourselves ” said Zheng Chenyu. “And I’d forget something important. I’d probably watch television and burn the soup. ”

  “The moment I leave home I’ll learn to cook. But now parents do almost everything for us. We’re very lazy ” she said.

  Most teenagers have only time for their homework. (1) They don’t learn any life skills until they go to college.

  However Sima Yige doesn’t think so.

“I think I’d be all right. I wouldn’t just eat sandwiches or fruit. I know how to cook some sim­ple dishes because my mum showed me ” the 13-year-old boy said. In his opinion many teen­agers (2) 过分依赖 their parents and there is much more to learn than cooking like tidying up your room or even dressing yourself properly.”

For most teenagers it wouldn’t be a holiday at all.

任务一:完成句子。(2分)

1. Zheng Chenyu thinks now teenagers are lazy because ___________________________. 

2. Zheng Chenyu will learn to cook as soon as ___________________________________.

任务二:英汉互译。(2分)

3.将(1)处的划线句子译成汉语:     ____________________________

4. 将(2)处的“过分依赖”译成英文:__________________________

任务三:列举。(3分)

5. Sima Yige thinks that teenagers should learn how__________ __________ besides __________.

任务四:回答问题。(1分)

6.Would life be as easy for teenagers living alone as when their parents are around?

 _______________________________

 

Imagine this: your parents go away on business but you have to stay at home alone. Would life be as easy as when your parents are around? Would it be a perfect holiday for you?

“I can fill an empty stomach with tomato and egg soup but that’s all. I think many of my classmates are the same. We wouldn’t know what to do or how to look after ourselves ” said Zheng Chenyu. “And I’d forget something important. I’d probably watch television and burn the soup. ”

  “The moment I leave home I’ll learn to cook. But now parents do almost everything for us. We’re very lazy ” she said.

  Most teenagers have only time for their homework. (1) They don’t learn any life skills until they go to college.

  However Sima Yige doesn’t think so.

“I think I’d be all right. I wouldn’t just eat sandwiches or fruit. I know how to cook some sim­ple dishes because my mum showed me ” the 13-year-old boy said. In his opinion many teen­agers (2) 过分依赖 their parents and there is much more to learn than cooking like tidying up your room or even dressing yourself properly.”

For most teenagers it wouldn’t be a holiday at all.

任务一:完成句子。(2分)

1. Zheng Chenyu thinks now teenagers are lazy because ___________________________. 

2. Zheng Chenyu will learn to cook as soon as ___________________________________.

任务二:英汉互译。(2分)

3.将(1)处的划线句子译成汉语:     ____________________________

4. 将(2)处的“过分依赖”译成英文:__________________________

任务三:列举。(3分)

5. Sima Yige thinks that teenagers should learn how__________ __________ besides __________.

任务四:回答问题。(1分)

6.Would life be as easy for teenagers living alone as when their parents are around?

 _______________________________

 

Imagine this: your parents go away on business but you have to stay at home alone. Would life be as easy as when your parents are around? Would it be a perfect holiday for you?

“I can fill an empty stomach with tomato and egg soup but that’s all. I think many of my classmates are the same. We wouldn’t know what to do or how to look after ourselves ” said Zheng Chenyu. “And I’d forget something important. I’d probably watch television and burn the soup. ”

  “The moment I leave home I’ll learn to cook. But now parents do almost everything for us. We’re very lazy ” she said.

  Most teenagers have only time for their homework. (1) They don’t learn any life skills until they go to college.

They don’t learn any life skills until they go to college.

  However Sima Yige doesn’t think so.

“I think I’d be all right. I wouldn’t just eat sandwiches or fruit. I know how to cook some sim­ple dishes because my mum showed me ” the 13-year-old boy said. In his opinion many teen­agers (2) 过分依赖 their parents and there is much more to learn than cooking like tidying up your room or even dressing yourself properly.”

For most teenagers it wouldn’t be a holiday at all.

任务一:完成句子。(2分)

1. Zheng Chenyu thinks now teenagers are lazy because ___________________________. 

2. Zheng Chenyu will learn to cook as soon as ___________________________________.

任务二:英汉互译。(2分)

3.将(1)处的划线句子译成汉语:     ____________________________

4. 将(2)处的“过分依赖”译成英文:__________________________

任务三:列举。(3分)

5. Sima Yige thinks that teenagers should learn how__________ __________ besides __________.

任务四:回答问题。(1分)

6.Would life be as easy for teenagers living alone as when their parents are around?

 _______________________________

 

▼优质解答
答案和解析
【答案】          1.parents do almost everything for them 2.he leaves home 3.他们直到上大学才学会生活的技能。 4.depend too much on 5.to tidy up their room to dress themselves properly cooking 6.No it won’t. 【解析】 试题分析:本文大意:张晨宇说,她父母出差但她不得不在家的时候,她能用西红柿鸡蛋汤填饱肚子,但是也只能这样,而且认为很多同学会和她一样,不知做什么,或怎么照顾自己。她说因为父母为她们包办了所有事,她们很懒。多数青少年只有做作业的时间,直到上大学才学会生活技能。实际上除了做饭,要想的事情很多,像整理房间或正确穿衣。 1.细节理解题。从 But now parents do almost everything for us. We’re very lazy 但是现在父母为我们包办每件事,我们非常懒,可知答案填parents do almost everything for them。 2.细节理解题。从The moment I leave home I’ll learn to cook.我一离家,我就会学做饭,可知答案填he leaves home。 3.考查英译汉。They他们,  learn 学会,any任何, life skills 生活技能,until 直到,go to college上大学,not  until直到......才,可知答案填他们直到上大学才学会生活的技能。 4.考查汉译英。Depend on依赖,too much 过度,可知答案填depend too much on。 5.细节理解题。从there is much more to learn than cooking like tidying up your room or even dressing yourself properly还有比学会做饭更多的事情,像整理房间或正确穿衣,故答案填to tidy up their room to dress themselves properly cooking。。 6.细节理解题。从We wouldn’t know what to do or how to look after ourselves我们不知做什么,或怎么照顾我们自己,故答案填No it won’t. 考点:任务型短文阅读。  
【答案】          1.parents do almost everything for them 2.he leaves home 3.他们直到上大学才学会生活的技能。 4.depend too much on 5.to tidy up their room to dress themselves properly cooking 6.No it won’t. 【解析】 试题分析:本文大意:张晨宇说,她父母出差但她不得不在家的时候,她能用西红柿鸡蛋汤填饱肚子,但是也只能这样,而且认为很多同学会和她一样,不知做什么,或怎么照顾自己。她说因为父母为她们包办了所有事,她们很懒。多数青少年只有做作业的时间,直到上大学才学会生活技能。实际上除了做饭,要想的事情很多,像整理房间或正确穿衣。 1.细节理解题。从 But now parents do almost everything for us. We’re very lazy 但是现在父母为我们包办每件事,我们非常懒,可知答案填parents do almost everything for them。 2.细节理解题。从The moment I leave home I’ll learn to cook.我一离家,我就会学做饭,可知答案填he leaves home。 3.考查英译汉。They他们,  learn 学会,any任何, life skills 生活技能,until 直到,go to college上大学,not  until直到......才,可知答案填他们直到上大学才学会生活的技能。 4.考查汉译英。Depend on依赖,too much 过度,可知答案填depend too much on。 5.细节理解题。从there is much more to learn than cooking like tidying up your room or even dressing yourself properly还有比学会做饭更多的事情,像整理房间或正确穿衣,故答案填to tidy up their room to dress themselves properly cooking。。 6.细节理解题。从We wouldn’t know what to do or how to look after ourselves我们不知做什么,或怎么照顾我们自己,故答案填No it won’t. 考点:任务型短文阅读。