ItallstartedayearbeforewhenmydaughterSuzanneandIwereshoppinginSydney.InthewindowofasportsshopInoticedaphotoofagroupofyoungpeopleclimbingtherockalongacanyon(峡谷)."That'swhatI'mgoingtodonextyear
It all started a year before when my daughter Suzanne and I were shopping in Sydney. In the window of a sports shop I noticed a photo of a group of young people climbing the rock along a canyon(峡谷). "That's what I'm going to do next year " I said. Suzanne laughed. "Sure Mom! Don't forget you're 65 years old. "
I didn't feel l was that age! I joined a club and trained weekly. Each day I felt my physical energy increase and along with it my confidence. Then Suzanne pointed out "It's good but how can you clear away the fear of height?" "I've got it worked out " I replied bravely. "We're going to the indoor climbing center. "
While I was going up the high wall I was afraid to look down as if a terrible animal was after me. Some time later as I reached the ground I sat down heavily on the floor. Later that night as I lay in bed I encouraged myself "You've climbed the wall! You'll certainly make it! "
We set off with our packages to the Grand Canyon. When we reached it I found the canyon was a huge black hole—far deeper than I had imagined. As the guide clipped(夹住) me onto the rope my heart beat double-time and I wondered why I had got myself into this . Time lost all meaning as I pushed my body forward. Only the strong rope kept me from losing hope. I began to think it would never end when everyone had stopped. "This is as far as we go and we can climb out after a few steps " the guide said finally. Two and a half hours later we returned to the car park at last. I began to shake one hard step after another.
Getting onto the bus I fell into the seat I had left so confidently a lifetime before. Then while I was in the seat catching my breath a feeling of happiness spread through me. I had done it at the age of 66.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填人题前括号内。
【小题1】 At the beginning what's her daughter's attitude towards her decision?
A.Supportive. | B.Doubtful. |
C.Confident. | D.Satisfied. |
A.She found it was very easy to climb the canyon. |
B.She found she began to shake one hard step after another. |
C.She found the canyon was far deeper than she had imagined. |
D.She found that a terrible animal was after her and she was afraid. |
A.angry | B.nervous | C.happy | D.excited |
a. I went back to the car park.
b. I found the canyon was more terrible than I had thought.
c. I got the idea of rock climbing.
d. I felt happy and proud of myself.
e. I trained weekly in a club.
A.e-c-b-d-a | B.c-e-b-a-d |
C.a-c-e-b-d | D.d-c-e-b-a |
A.Every dog has its day. |
B.Where there is a will there is a way. |
C.Climbing is the only way to keep healthy. |
D.Children should care more about their parents. |
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】B
【小题5】B
解析
分 析:
短文大意:本文主要介绍了作者在66岁年龄的情况下,不放弃梦想承受了恐惧与不适终于登上了梦想的地方,说明了有志者事竟成的道理。
【小题1】细节理解题。一开始女儿对她决定的态度是什么?怀疑。据Suzanne laughed. "Sure Mom! Don't forget you're 65 years old. ". 可知,故应该选B。
【小题2】细节理解题。当到达科罗拉多大峡谷时,作者发现了什么?她发现它比她想象的要更深的多。据When we reached it I found the canyon was a huge black hole—far deeper than I had imagined.可知答案。
【小题3】判断推理题。划线句子表明作者感觉紧张。据上下文可判断出答案。故选B。
【小题4】细节理解题。下面事件的正确顺序是什么?据短文最后的a feeling of happiness spread through me. I had done it at the age of 66.可知d是最后一个,据第一段可知c为第一个。故选B。
【小题5】主旨大意题。从这篇短文我们可以学到什么?通读全文可知作者在66岁年龄的情况下,不放弃梦想承受了恐惧与不适终于登上了梦想的地方可知答案。故应选B。
考点:
日常生活类短文阅读。
英语翻译DidIdriveyouaway?Iknowwhatyou'llsayYousay,"Oh 2020-04-26 …
“Iknow.That'sthechanceItook.Ihadtosetasidemypride 2020-05-13 …
翻译:That that is is, that that is not is not.It Is 2020-05-16 …
Whatisfreedom?Itseemslikesuchasimplequestion.Free 2020-05-17 …
ItallstartedayearbeforewhenmydaughterSuzanneandIw 2020-07-17 …
求此英语解释、Thatteachersaidthatthat“that”thatthatstude 2020-07-20 …
求mileycyrusTaketheworldShakeandstirandThat'swhatI 2020-07-25 …
Attitudewithactioniseverything.That’swhatI’ve41fr 2020-07-27 …
英语翻译内容是这样的Bush:Condi!Nicetoseeyou.What'shappening? 2020-10-31 …
十万火急的英语听力问题W:Hello,Roger?ThisisAnn.M:Hi,Ann.Howhav 2020-12-01 …