早教吧作业答案频道 -->英语-->
TheHollywoodfilm,"TheMartian",openstoU.S.audiencesonOctober2.ActorMattDamonstarsasanastronautleftaloneonMars.HiscrewreturnedtoEarththinkinghehaddiedinawindstorm.Damon'scharacter,MarkWatney,mu
题目详情
The Hollywood film,"The Martian",opens to U.S.audiences on October 2.Actor Matt Damon stars as an astronaut left alone on Mars.His crew returned to Earth thinking he had died in a windstorm.Damon's character,Mark Watney,must survive with few supplies and somehow get a message to Earth that he is alive.
The plan to release the movie this week was some lucky timing.On Monday,the U.S.space agency NASA announced it had found strong evidence of liquid water on Mars.That again raised the possibility that,with liquid water,there could be life.
NASA also took a part in the development of"The Martian".Director Ridley Scott and Matt Damon reached out to agency officials for help to make the story as scientific as possible.
So how scientifically accurate is"The Martian"?Jeffrey Luger of Time magazine tried to answer that question.He pointed out two of the biggest falsehoods of the film.The first,Mr.Luger writes,is central to the story:a powerful,dangerous windstorm that forces the space crew to leave the planet.The very low density atmosphere of Mars,Mr.Luger argues,could not create a storm like that.Mr.Luger also has trouble with the lack of danger from radiation on Mars.He notes that the six-month trip to Mars alone would expose the astronaut to 15times more radiation than is permitted for nuclear energy workers in a year.
But Popular Science reported much realism in the details.Science writer Sarah Fecht points to Astronaut Watney's struggle to work in astronaut clothing,especially the gloves.And,an expert she spoke with said the stiff gloves are a real problem.They are very difficult to bend.
"The Martian"is receiving excellent reviews from top critics.Anne Hornaday calls it a"spirited example of how cool science can be".Mike D'Angelo describes"The Martian"as a"celebration of our ability to solve even the most difficult problems".
32.In"The Martian",Mark Watney___.
A.had no food to eat
B.was left alone on Mars
C.had to stay on Mars for good
D.couldn't send a message to earth
33.From the passage,we know that NASA___.
A.has already found life on mars
B.has a plan to send human beings to the Mars
C.played a role in producing"The Martian"
D.thought"The Martian"is scientifically inaccurate
34.According to Jeffrey Luger,which of the following is a falsehood of"The Martian"?___
A.Watney's struggle to work in astronaut clothing is untrue.
B.The space crew had to leave Mars because of lack of oxygen.
C.The low density atmosphere of Mars produced a smaller storm.
D.Radiation on Mars seemed to have little effect on Watney's health.
35.We can infer from the passage that___.
A."The Martian"is a science-fiction film
B."The Martian"is a film about colorful life on Mars
C."The Martian"is likely to win an Oscar Award
D. NASA uses"The Martian"to help people understand Mars.
The plan to release the movie this week was some lucky timing.On Monday,the U.S.space agency NASA announced it had found strong evidence of liquid water on Mars.That again raised the possibility that,with liquid water,there could be life.
NASA also took a part in the development of"The Martian".Director Ridley Scott and Matt Damon reached out to agency officials for help to make the story as scientific as possible.
So how scientifically accurate is"The Martian"?Jeffrey Luger of Time magazine tried to answer that question.He pointed out two of the biggest falsehoods of the film.The first,Mr.Luger writes,is central to the story:a powerful,dangerous windstorm that forces the space crew to leave the planet.The very low density atmosphere of Mars,Mr.Luger argues,could not create a storm like that.Mr.Luger also has trouble with the lack of danger from radiation on Mars.He notes that the six-month trip to Mars alone would expose the astronaut to 15times more radiation than is permitted for nuclear energy workers in a year.
But Popular Science reported much realism in the details.Science writer Sarah Fecht points to Astronaut Watney's struggle to work in astronaut clothing,especially the gloves.And,an expert she spoke with said the stiff gloves are a real problem.They are very difficult to bend.
"The Martian"is receiving excellent reviews from top critics.Anne Hornaday calls it a"spirited example of how cool science can be".Mike D'Angelo describes"The Martian"as a"celebration of our ability to solve even the most difficult problems".
32.In"The Martian",Mark Watney___.
A.had no food to eat
B.was left alone on Mars
C.had to stay on Mars for good
D.couldn't send a message to earth
33.From the passage,we know that NASA___.
A.has already found life on mars
B.has a plan to send human beings to the Mars
C.played a role in producing"The Martian"
D.thought"The Martian"is scientifically inaccurate
34.According to Jeffrey Luger,which of the following is a falsehood of"The Martian"?___
A.Watney's struggle to work in astronaut clothing is untrue.
B.The space crew had to leave Mars because of lack of oxygen.
C.The low density atmosphere of Mars produced a smaller storm.
D.Radiation on Mars seemed to have little effect on Watney's health.
35.We can infer from the passage that___.
A."The Martian"is a science-fiction film
B."The Martian"is a film about colorful life on Mars
C."The Martian"is likely to win an Oscar Award
D. NASA uses"The Martian"to help people understand Mars.
▼优质解答
答案和解析
32.B.细节理解题.根据文章第一段"Actor Matt Damon stars as an astronaut left alone on Mars"可知在这部电影中,演员Matt Damon演绎了一个独自离开到火星的宇航员;故选B.
33.C.细节理解题.根据文章第二段"NASA also took a part in the development of"The Martian""可知NASA参与了火星人这部电影的发展;故选C.
34.D.推理判断题.根据文章第三段"He notes that the six-month trip to Mars alone would expose the astronaut to 15times more radiation than is permitted for nuclear energy workers in a year"可知在火星生活六个月在带来人体所能接受辐射的15倍;因此火星辐射对Matt Damon没什么影响是证明这是个虚假故事的证据之一;故选D.
35.A.推理判断题.通读全文,可知火星人这部电影描述的是宇航员流浪星际在火星独自生活六个月的故事,充满了神秘科技的色彩,是一部科技大片,因此它是一部科幻电影;故选A.
33.C.细节理解题.根据文章第二段"NASA also took a part in the development of"The Martian""可知NASA参与了火星人这部电影的发展;故选C.
34.D.推理判断题.根据文章第三段"He notes that the six-month trip to Mars alone would expose the astronaut to 15times more radiation than is permitted for nuclear energy workers in a year"可知在火星生活六个月在带来人体所能接受辐射的15倍;因此火星辐射对Matt Damon没什么影响是证明这是个虚假故事的证据之一;故选D.
35.A.推理判断题.通读全文,可知火星人这部电影描述的是宇航员流浪星际在火星独自生活六个月的故事,充满了神秘科技的色彩,是一部科技大片,因此它是一部科幻电影;故选A.
看了 TheHollywoodfi...的网友还看了以下:
noip的初赛问题..和或..设A=True,B=False,C=True,D=False,以下逻辑 2020-03-31 …
用所给字母拼成单词.1.a,l,a,d,s.2.a,d,o,s.3.c,o,r,p,n用所给字母拼 2020-05-15 …
已知等式ax+b/cx+d=S中,a,b,c,d都是有理数,x是无理数当a,b,c,d分别满足什么 2020-06-14 …
阅读理解。根据所给的家谱图,完成选项.(1)JohnBrownandAnnaSmithareSal 2020-07-21 …
a,b,c,d是四条线段,下列各组中这四条线段成比例的是()A.a=2cm,b=5cm,c=5cm 2020-08-02 …
下列各组中的四条线段a,b,c,d成比例的是()A.a=2,b=3,c=2,d=3B.a=4,b= 2020-08-02 …
在线求指导:听录音,选择正确的答听录音,选择正确的答案.1.—What'sthedatetoday 2020-08-03 …
A.almostB.makeC.copyD.blowingE.cutdownIn1620,about 2020-10-31 …
一道二级C题目设有以下程序段:intx=0,s=0;while(!=0)s+=++x;printf( 2020-12-07 …
下列速度,按从大到小排列的顺序是()①运行中的火车的速度是72km/h;②高速公路上飞驰的轿车的速度 2020-12-23 …