早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

MysummerholswrCWOT.B4,weusd2go2NY2Cmybro,hisGF&thr3:-@kidsFTF.ILNY,it'sgr8.Canyouunderstandthissentence?Ifyoucan't,don'tfeeltoobad.NeithercouldthemiddleschoolteacherinEnglandwhoreceivedthisas

题目详情
My summer hols wr CWOT.B4,we usd 2go 2NY 2C my bro,his GF & thr3:-@kids FTF.ILNY,it's gr8.
Can you understand this sentence?If you can't,don't feel too bad.Neither could the middle school teacher in England who received this as homework.This is Netspeak:the language of computerized communication found on internet or cell phones.To new comers,it can look like a completely foreign language.So,what is the translation of the sentence above?Mysummer holidays were a complete waste of time.
Before,we used to go to New York to see my:brother,his girlfriend,and their three screaming kids face to face.I love New York.It's great.School teachers and parents say this new form of writing is harming the English language increasing spelling and grammatical mistakes can be seen in students'writing,They fear the language could become.corrupted (面目全非的).
"Everyone should.just relax",say.linguists(语言学家}. They believe Netspeak in fact more of a good thing.David Crystal,from the University of Wales,argues that netspeak and Internet create a new language use and the almost lost art of diary writing has been picked up again.Geoffrey Nurberg,from Stanford University,agrees."People get better at writing by writing,"he says."kids who are  now  doing text  messaging,e-mails,and instant messages will write at least as well as,and possibly better than their parents."
Linguist James says,for centuries,it is believed without exception that young people are harming the language.And you can bet your bottom dollar that when today's teenagers become tomorrow's parents,they too will think this way.James-argues that languages do not and cannot become corrupted.They-only change to meet the new needs.
However,Netspeakers do agree that it is important to teach young people how to speak and write standard English.Cynthia McVey says,"I can understand Netspeak worries teachers and it's important that they get across to their pupils that text messaging is for fun,but learning to write proper English is a must for their future."Perhaps we should give teénagers a little more trust anyway.Erin,aged 12,says,"I wouldn't use text language in my homework.Texting is just for fun."

62.What is the main purpose of Paragraph 1?___
A.To lead in the topic of Netspeak.
B.To show an example of creative methods.
C.To express worries about using Netspeak.
D.To give an example of a foreign language.
63.Which of the following is TRUE according to the passage?___
A.David Crystal thinks Netspeak helps develop the habit of writing.
B.Geoffrey Nurberg believes Netspeakers can write Standard English
C.James says that language is changing and improving.
D.Cynthia McVey points out teenagers can deal with Netspeak properly."
64.In Paragrah5bet your bottom dollars means___
A.惊讶    B.打赌    C.怀疑    D.确信
65.What can be the best title for the passage?___
A.Netspeak:a widely-used language on line.
B.Is Netspeak harming the English language?
C.Is Netspeak helpful in language learning?
D.Netspeak:advantages and disadvantages..
▼优质解答
答案和解析
62.A 大意推断题.纵观全文内容可知,第一段的文字My summer hols wr CWOT.B4,we usd 2go 2NY 2C my bro,his GF & thr3:-@kids FTF.ILNY,it's gr8.是作为例子来引出下文要说明的事物--网络语言.故选A.
63.A 细节理解题.根据David Crystal,from the University of Wales,argues that netspeak and Internet create a new language use and the almost lost art of diary writing has been picked up again.可知David Crystal认为,网络语言有助于培养写作的习惯,故选A.
64.D 词义推测题.由that后的从句内容可知,今天的青少年成为明天的家长时,也会有同样的想法,这是一个确定的事实,因此bet your bottom dollar的意思为:相当确定,故选D.
65.B 主旨大意题.本文主要讲述了网络语言的流行对标准英语表达的冲击,这种现象是好事还是坏事,不同的人有不同的看法,没有定论,故标题应为疑问句,排除A,D;这篇文章主要是讨论网络语对标准英语书面语的冲击,而不是说语言学习的,故排除C.故答案为B.