早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后的词数要求)。In2009thenumberofhungrypeopleintheworldreachedonebillionforthefirsttime.Itisdifficultnottobeshockedbythefactthatmo

题目详情

阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后的词数要求)。

In 2009 the number of hungry people in the world reached one billion for the first time. It is difficult not to be shocked by the fact that more than one in seven people on the planet do not have enough to eat. By the end of this year more than 35 million people will have died as a result of          . Hunger kills more people per year than AIDS and malaria(疟疾 ) combined.

The UN calculates that almost two-thirds of the world's hungry people are in Asia. More than a quarter are in sub-Saharan Africa. Almost all of the rest are in Latin America North Africa and the Caribbean. In the richest regions of the world there are only a small number of people who don't have enough to eat. There are many reasons for world hunger. They include wars droughts floods and the overuse of farming land. All of them affect food production. But the most important reason is quite simple poverty—which has increased recently due to the economic effects of the financial crisis of 2008.

Although many people point out that there would be less hunger if the global population were smaller few people would argue that there is not enough food to go around. The basic problem seems to be not a lack of food but its distribution. In the last 50 years global food production has risen even more quickly than the global population and there are of course many areas of the world where people generally have more than enough food. Overweight is a far bigger problem than hunger there.

1.What's the main topic of the passage? (no more than 3 words )

                                                                

2.Where do most of the hungry people live? (no more than 3 words)

                                                               

3.Fill in the blank in Para. 1 with proper words. (no more than 5 words )

                                                                

4.What does the underlined word "they"(line 4 paragraph 2 ) probably refer to? (no more than 6 words)

                                                                

5.What is the suggested way to reduce hunger in Paragraph 3? (no more than 8 words )

                                                                

 

▼优质解答
答案和解析

1.World hunger problem

2. In Asia

3. hunger/ not having enough to eat /a lack of food

4.  The reasons for world hunger

5. A proper distribution of food around the world / Distributing food around the world properly / To distribute food around the world properly



分 析:
本文讲述的是世界范围的饥饿问题,分析了原因,并提出了解决的方法。

1.World hunger problem

主旨大意题。根据文章第一段内容,尤其是最后一句Hunger kills more people per year than AIDS and malaria(疟疾 ) combined.说明本文讲述的是全球的饥饿问题。

2. In Asia

细节题。根据第二段第一句The UN calculates that almost two-thirds of the world's hungry people are in Asia. More than a quarter are in sub-Saharan Africa.说明最多的饥饿人群是在亚洲。

3.hunger/ not having enough to eat /a lack of food

推理题。根据本句By the end of this year more than 35 million people will have died as a result of          . Hunger kills more people per year than AIDS and malaria(疟疾 ) combined.说明很多人都死于饥饿。死于没有足够的食物吃。

4.  The reasons for world hunger

推理题。根据第二段. There are many reasons for world hunger. They include wars droughts floods and the overuse of farming land.说明这里的they就是指前句的many reasons for world hunger。

5.A proper distribution of food around the world / Distributing food around the world properly / To distribute food around the world properly

主旨大意题。根据文章最后一段第三行The basic problem seems to be not a lack of food but its distribution.说明粮食分配不公平是主要的问题,作者建议在这方面做出改变。


考点:
考查政治经济类短文阅读


点评:
本文讲述的是世界范围的饥饿问题,分析了原因,并提出了解决的方法。本文主要考查推理题。在解题时要立足已知,推断未知。立足现在,猜测未来。不能主观臆想,凭空想象,随意揣测,更不能以自己的观点代替作者的观点;要把握句、段之间的逻辑关系,了解语篇的结构。要体会文章的基调,揣摸作者的态度,摸准逻辑发展的方向,悟出作者的弦外之音。

 

看了 阅读下面的短文,并根据短文后...的网友还看了以下:

半命题作文:最美的-----要求:不要普通写大自然很美之类的,要有意蕴如一件事打动了你,在你心中留下  2020-03-31 …

2011江苏高考19题高氯酸按(NHClO)是复合火箭推进剂的重要成分,实验室可通过下列反应制取高  2020-04-26 …

请概括下面新闻的主要内容(25字左右),然后写出新闻中议员和政务司司长共同强调一个重要词语.本报香  2020-05-13 …

请概括下面新闻的主要内容(25字左右),然后写出新闻中议员和政务司司长共同强调一个重要词语。本报香  2020-05-13 …

力的作用是相互的,下列现象中应用到了这一原理的有A、骑自行车上坡前,要用脚猛力蹬几下B.游泳时,要  2020-05-13 …

最近几天就是2月1日到2月3日仙女山会下雨吗?我刚才在网上看了天气,说最近几天武隆要下雨,那仙女山  2020-05-15 …

1000字以下600字以上作文:的春节.要现实一点的,南方的,广东的,不要下雪啊什么的.  2020-05-16 …

英语作文,要手写的,复制的不要.你准备参加一个题为“是否应该让机器人干家务”的讨论会,讨论会上你将  2020-05-16 …

中国古代历史与近代历史,古代政治与近代政治的简要概述!古代历史大概从西周--清朝,近代历史从晚清-  2020-05-16 …

有下列( )情形之一的,要约不得撤销。A.要约人确定了承诺期限B.要约人明示要约不可撤销C.受要约人  2020-05-27 …