早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Thismonth,my7-year-olddaughterinvitedherfriendtosleepover.Hermom,whohadtoldmebeforeshedidnotallowsleepovers,explainedthatshedidnotthinkthekidswerereadyforasleepoveruntiltheageof10.Ithenstartedtowonder

题目详情
This month,my 7-year-old daughter invited her friend to sleep over.Her mom,who had told me before she did not allow sleepovers,explained that she did not think the kids were ready for a sleepover until the age of 10.I then started to wonder whether there actually was a"right"age for a sleepover.
   I remember the first real sleepover I ever had.It happened when I was about 13 and a friend of mine invited me to sleep at her house.Luckily for me,her parents were not strangers.
   I think I cried for 2 months straight before being allowed my first sleepover.My parents were not completely heartless,though.I was actually sick at the time and had to take medication and they were very concerned about that,but I still did not like them saying"no".
   I remember my excitement the day before I finally got my sleepover.I could not sleep that night from the excitement.When I got there,my friend's house looked so beautiful and her parents were so nice and welcoming.
   Unfortunately though,the number of sleepovers I had throughout my childhood can be counted on two hands.And after every one of them,I realized exactly how much I was missing.It was only as an adult,when I was studying education,that I actually learned about the importance of sleepovers in kids'development no matter how old they are.
   A sleepover is one of those things every child needs experience on their own.It can do them a lot of good.
25.The friend of the author's daughter___.
A.is too sick to sleep over     
B.is less than ten years old
C.never listens to her mother  
D.has grown tired of sleepover
26.How was the author's first sleepover?___
A.It was really boring.
B.She can't remember it.
C.It was a painful experience     
D.She thinks it was enjoyable.
27.The author writes the text mainly to___.
A.explain what kids'development is  
B.discuss how strict parents should be
C.encourage children to have sleepovers
D.ask parents to keep an eye on their children.
▼优质解答
答案和解析
25.B.推理判断题.根据第一段:Her mom,who had told me before she did not allow sleepovers,explained that she did not think the kids were ready for a sleepover until the age of 10可知作者女儿的朋友小于十岁;故选B.
26.D.细节理解题.根据第四段:I remember my excitement the day before I finally got my sleepover.I could not sleep that night from the excitement可知作者的第一个通宵她认为这是令人愉快的;故选D.
27.C.推理判断题.根据最后一段:A sleepover is one of those things every child needs experience on their own.It can do them a lot of good可知文章目的是鼓励孩子自己睡;故选C.