早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解Acrosstheworld1.1billionpeoplehavenoaccesstocleandrinkingwater.Morethan2.5billionpeoplelackbasicsanitation(卫生设备).Thecombinationprov

题目详情

阅读理解

  Across the world 1 . 1 billion people have no access to clean drinking water.More than 2 . 5 billion people lack basic sanitation(卫生设备).

  The combination proves deadly.Each year diseases related to inadequate(不适当的)water and sanitation kill between 2 and 5 million people and cause an estimated 80 percent of all sicknesses in the developing world.Safe drinking water is a precondition for health and the fight against child death rate inequality between men and women and poverty.

  Consider these facts:

  ●The average distance that women in Africa and Asia walk to collect water is 6 kilometers.

  ●Only 58 percent of children in sub-Saharan Africa are drinking safe water and only 37 percent of children in South Asia have access to even a basic toilet.

  ●Each year in India alone 73 million working days are lost to water-borne diseases.

  Here are three ways you can help:

  1)Write Congress

  Current(当前的)U.S.foreign aid for drinking water and sanitation budgets only one dollar per year per American citizen.Few members of Congress have ever received a letter from voters about clean drinking water abroad.

  2)Sponsor(赞助)a project with a faith-based organization

  Many U.S.religious groups already sponsor water and sanitation projects working with partner organizations abroad.Simply put a single project by a U.S.organization can make safe water a reality for thousands of people.

  3)Support nonprofit water organizations

  Numerous U.S.-based nonprofits work skillfully abroad in community-led projects related to drinking water and sanitation.Like the sample of non-profits noted as follows some organizations are large others small-scale some operate worldwide others are devoted to certain areas in Africa Asia or Latin America.Support them generously.

(1)

The three facts presented in the passage are used to illustrate that ________.

[  ]

A.

poverty can result in water-borne diseases

B.

people have no access to clean drinking water

C.

women’s rights are denied in some developing countries

D.

safe drinking water should be a primary concern

(2)

The intended readers of the passage are ________.

[  ]

A.

Americans?

B.

overseas sponsors

C.

Congressmen?

D.

U.S.-based water organizations

(3)

The main purpose of the passage is to call on people to ________.

[  ]

A.

get rid of water-related diseases in developing countries

B.

donate money to people short of water through religious groups

C.

fight against the worldwide water shortage and sanitation problem

D.

take joint action in support of some nonprofit water organizations

(4)

What information will probably be provided following the last paragraph?

[  ]

A.

A variety of companies and their worldwide operation.

B.

A list of nonprofit water organizations to make contact with.

C.

Some ways to get financial aids from U.S.Congress.

D.

A few water resources exploited by some world-famous organizations.

▼优质解答
答案和解析
答案:1.D;2.A;3.C;4.B;
解析:
(1) 这是一道细节题。根据短文第二段的“Safe drinking water is a precondition for health and the fight against child death rate…”一句可判断出安全饮水是最基本的需要。 (2) 这是一道推断题。根据短文中多次提到U.S.可判断出这篇短文的读者可能是美国人,因为只有美国的选民才能给美国的国会议员写信呼吁改善国外的饮用水问题。 (3) 这是一道主旨题。这篇短文讲述了全球缺乏饮用水的问题,号召人们与之作斗争。 (4) 根据最后一段的题目Support nonprofit water organizations和as follows可推断出以下是各个组织的名单。