早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

WhenIspentthesummerwithmygrandmother.sheaskedmetogoshoppinginthegeneralstorewithalist.TherewasaladylikenooneI'veeverseen."Excuseme.Ineedtogetthese,"Isaid.holdingupmylist.Shelookedupands

题目详情
When I spent the summer with my grandmother.she asked me to go shopping in the general store with a list.There was a lady like no one I've ever seen.
"Excuse me.I need to get these,"I said.holding up my list.
She looked up and said,"I'm Miss Bee.I think you need to get them by yourself."Miss Bee pointed to a sign."There's no one here except you and me and I'm not your servant.so get yourself a basket and get all you want by yourself."
I visited Miss Bee every Tuesday and Thursday that summer.Sometimes she shortchanged (少找零钱) me.Other times she overcharged (多收钱).Going to the store was like going int.
battle(战斗).All summer long she found ways to trick me.But by summers end the shopping trip that had once taken me an hour was done in 15minutes.
The morning I was to return home.I stopped in to get some run.
"All right,little girl,"she said."What did you learn this summer?"
"That you're a meanie  (坏人)!"i replied.
Miss Bee just laughed and said,"I know what you think of me.Well,I don't care!My job is to Leach every child I meet life lessons.When you get older you'll be glad!"
Glad I met Miss Bee?Ha!The idea was absurd (荒谬的) …
Until one day my daughter came to me with homework troubles."It's too hard,"she said.
"Could you finish my math problems for me?"
"If I do it for you.how will you ever learn to do it yourself?"I said.Suddenly,I was back at that general store where I had learned the hard way to add up my bill by myself.Had I ever been overcharged since then?
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填涂在答题卡相应位置.
46.How often did the writer shop in the general shop?___
A.Every day.
B.Every two days.
C.Twice a week.
D.Once a week.
47.What did the writer learn during her shopping trip?___
A.Getting along well with the shop owner.
B.Doing things by herself.
C.Fighting against the shop owner.
D.Helping the shop owner with her work.
48.Why did Miss Bee trick the writer?___
A.Because she liked to make fun of the customers.
B.Because she wanted the writer to do lots of work for her.
C.Because she wanted to teach the writer some life lessons.
D.Because she wanted to make more money from the writer.
49.When did the writer feel glad that she had met Miss Bee?___
A.On the day she first became amother.
B.On the morning she was going to return home.
C.At the end of her summer vacation in her f7andma's home.
D.At the moment she refused to help her daughter with her homework.
50.What's the best tide of this passage?___
A.Battle of shopping                       
B.Store of lessons
C.List for shopping                        
D.Trip for lessons.
▼优质解答
答案和解析
46.C.细节理解题.根据第四段I visited Miss Bee every Tuesday and Thursday that summer可知每周二周四去商店,故一周去商店两次,故选C.
47.B.推理判断题.结合第三段She looked up and said,"I'm Miss Bee.I think you need to get them by yourself可知她让我自己去拿东西,也就是学会了自己的事情自己做,故选B.
48.C.推理判断题.结合第九段My job is to Leach every child I meet life lessons.可知Miss Bee 是想要去教会每个孩子她的一些生活经验,故选C.
49.D.推理判断题.结合最后一段"If I do it for you.how will you ever learn to do it yourself?"I said.Suddenly,I was back at that general store where I had learned the hard way to add up my bill by myself.可知是当作者拒绝自己的女儿的时候,才感觉遇见Miss Bee很开心,故选D.
50.B.标题判断题.结合文意主要是说作者在小时候去商店学到的一些生活经验,所以标题为商店的教训.故选B.