早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Arecentsurveyshowedthatonly9percentofteensintheUnitedStatessmokecigarettes.That'sdownfrom23percentin2000.WhilethisisgoodnewsfortheUS'soverallhealth,tobacco(烟草)useisstillaproblem.Cigarettescancausema

题目详情
A recent survey showed that only 9percent of teens in the United States smoke cigarettes.That's down from 23percent in 2000.While this is good news for the US's overall health,tobacco(烟草) use is still a problem.
Cigarettes can cause many diseases,such as cancer(癌症),lung diseases and heart problems.Although they know about the health problems,teenagers still smoke.So the campaign of the US Anti-smoking Organization is working to end teenage smoking.Their latest activity uses social media(社交媒体) to remind teenagers of the dangers of smoking.And the activity also encourages teens to learn the facts and become the generation that ends smoking.
However,anti-smoking campaigns may have a new problem to worry about.According to a 2013report,the use of electronic cigarettes is on the rise.American high school students who reported having used an electronic cigarette rose from 4.7percent in 2011to 10percent in 2012.The increased use of e-cigarettes by teens is deeply troubling.It may become lifelong addicted(上瘾).Besides,we still don't yet understand the long-term effects(作用) of e-cigarettes.
根据材料内容,选择最佳答案.
61.According to the survey,how many American teenagers smoked in 2000?___
A.9percent.
B.23percent.
C.4.7percent.
D.10percent.
62.Which of the following disease may not be caused by cigarettes?___
A.skin disease     B.cancer          C.lung disease    D.heart disease
63.What is the aim of the campaign of the US Anti-smoking Organization?___
A.To end the production of cigarettes.
B.To criticize those children who smoke.
C.To protect the rights of non-smokers.
D.To make an effort to end teenage smoking.
64.The underlined word"campaign"means___.
A.activity      B.newspaper     C.movie     D.officer
65.What do we know about e-cigarettes?___
A.E-cigarettes are becoming popular among teenagers.
B.School students like e-cigarettes more than adults do.
C.People won't get addicted to e-cigarettes.
D.E-cigarettes have bad effects on people's health.
▼优质解答
答案和解析
61.答案:B;细节理解题.题意:根据调查结果,2000年有多少美国青少年吸烟?A.9 percent9%;B.23 percent23%;C.4.7 percent4.7%;D.10 percent10%.由短文第二句:That's down from 23 percent in 2000.可知2000年吸烟人数占23%,故选B.
62.答案:A;细节理解题.题意:下面哪一种疾病可能不是由烟引起的?A.skin disease皮肤病;B.cancer癌症;C.lungdisease肺病;D.heart disease心脏病.由第二段的第一句:Cigarettes can cause many diseases,such as cancer(癌症),lung cliscases and heart problems可知吸烟可能引出癌症、肺病、心脏病.没有皮肤病.故选A.
63.答案:D;细节理解题.题意:美国的戒烟运动的目的是什么?A.To end the production of cigarettes.停止香烟制造;B.To criticize those children who smoke.批评那些吸烟的孩子;C.To protect the rights of non-smokers.保护不吸烟者的权利;D.To make an effort to end teenage smoking为青少年戒烟尽一份力.由第二段里的:So the campaign of the US Anti-smoking Organization is working to end teenage smoking.可知其目的是为了停止青少年吸烟.故选D.
64.答案:A;句意猜测题.有下划线的"campaign"是什么意思?A.activity活动;B.newspaper报纸;C.movie电影;D.officer官员.句意:So the campaign of the US Anti-smoking Organization is working to end teenage smoking.因此美国戒烟组织的campaign正在尽力阻止青少年吸烟,根据句意可以推测出campaign的含义是该组织开展的活动.故选A.
65.答案:A;细节理解题.E-cigarettes are becoming popular among teenagers.电子烟在青少年中受欢迎;B.School students like e-cigarettes more than adults do.学生比成年人更喜欢电子烟;C.People won't let addicted to e-cigarettes.人们不会让电子烟上瘾;D.E-cigarettes have bad effects on people's health.电子烟对人的健康有坏作用.由最后一段里的:American high school students who reported having used an electronic cigarette rose from 4.7 percent in 2011 to 10 percent in 2012.可知美国中学生使用电子烟的人数从2011年的4.7%上升到了2012年的10%.所以美国中学生使用电子烟的人数呈上升趋势,也就是在青少年中正变得流行起来.故选A.