早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

MonaLisa,thefamouspicturepaintedbyLeonardodaVinciin1505,isgettingworsebytheyear.Visitorshavenoticedchangesbutrepairingtheworld'smostfamouspaintingisnoteasy.Nearly6millionpeoplegotoseetheMonaLisaeveryyear

题目详情
Mona Lisa,the famous picture painted by Leonardo da Vinci in 1505,is getting worse by the year.Visitors have noticed changes but repairing the world's most famous painting is not easy.Nearly 6million people go to see the Mona Lisa every year,many attracted by the mystery(神秘) of her smile.“It is very interesting that when you're not looking at her,she seems to be smiling,and then you look at her and she stops,“said Professor Livingstone.“It's because direct vision(视觉) is excellent at picking up detail,but less suited to looking at shadows.Da Vinci painted the smile in shadows.“However,the actual history of the Mona Lisa is just as mysterious as the smile.
Da Vinci himself loved it so much that he always carried it with him,until it was finally sold to France's King Francis I in 1519.In 1911,the painting was stolen from the Louvre by a former employee,who took it out of the museum hidden under his coat.He said he planned to return it to Italy.The painting was sent back to France two years later.During World War II,the French hid the painting in small towns to keep it out of the hands of German forces.

61.Mona Lisa was painted by___ in 1505.
A.Da Vinci       B.Livingstone         C.King Francis          D.the French
62.No one can repair Mona Lisa because___
A.there was not enough money to repair it
B.repairing the world's most famous painting was not easy
C.the painting was the best all over the world
D.her smile was better than any others
63.Many people were attracted by Mona Lisa's___
A.beauty       B.fashion           C.smile                D.face
64.Mona Lisa was sold in___
A.1505         B.1519            C.1538                 D.1911
65.From the passage,we know that Mona Lisa should belong to _ finally___.
A.German         B.French         C.England           D.Italy.
▼优质解答
答案和解析
61.A.细节理解题.根据语境Mona Lisa,the famous picture painted by Leonardo da Vinci in 1505,is getting worse by the year.可知《蒙娜丽莎》是达芬奇1505年画的.故选:A
62.B.细节理解题.根据语境Visitors have noticed changes but repairing the world's most famous painting is not easy.可知没有人能修复《蒙娜丽莎》因为修复世界上最著名的画是不容易的.故选:B
63.C.细节理解题.根据语境Nearly 6million people go to see the Mona Lisa every year,many attracted by the mystery(神秘) of her smile.可知许多人被蒙娜丽莎的微笑吸引了.故选:C
64.B.细节理解题.根据语境Da Vinci himself loved it so much that he always carried it with him,until it was finally sold to France's King Francis I in 1519.可知《蒙娜丽莎》在1519被出售.故选:B
65.D.细节理解题.根据语境He said he planned to return it to Italy.可知《蒙娜丽莎》应该属于意大利.故选:D