根据短文内容,从短文的后选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中的两项为多余选项。EmpathyLastyearresearchersfromtheUniversityofMichiganreportedthatempathytheabilitytounderstand
根据短文内容,从短文的后选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中的两项为多余选项。
Empathy
Last year researchers from the University of Michigan reported that empathy the ability to understand other people among college students had dropped sharply over the past 10 years. __1.__ Today people spend more time alone and are less likely to join groups and clubs.
Jennifer Freed a co-director of a teen program has another explanation. Turn on the TV and you’re showered with news and reality shows full of people fighting competing and generally treating one another with no respect. __2.__
There are good reasons not to follow those bad examples. Humans are socially related by nature. __3.__ Researchers have also found that empathetic teenagers are more likely to have high self-respect. Besides empathy can be a cure for loneliness sadness anxiety and fear.
Empathy is also an indication of a good leader. In fact Freed says many top companies report that empathy is one of the most important things they look for in new managers. __4.__ “Academics are important. But if you don’t have emotional (情感的) intelligence you won’t be as successful in work or in your love life ” she says.
What’s the best way to up your EQ (情商)? For starters let down your guard and really listen to others. __5.__
To really develop empathy you’d better volunteer at a nursing home or a hospital join a club or a team that has a diverse membership have a “sharing circle” with your family or spend time caring for pets at an animal shelter.
A. Everyone is different and levels of empathy differ from person to person.
B. That could be because so many people have replaced face time with screen time the researchers said.
C. “One doesn’t develop empathy by having a lot of opinions and doing a lot of talking ” Freed says.
D. Humans learn by example—and most of the examples on it are anything but empathetic.
E. Empathy is a matter of learning how to understand someone else—both what they think and how they feel.
F. Good social skills—including empathy—are a kind of “emotional intelligence” that will help you succeed in many areas of life.
G. Having relationships with other people is an important part of being human—and having empathy is decisive to those relationships.
1.B
2.D
3.G
4.F
5.C
分 析:
文章主要讲述的是同情心的问题。同情心,作为理解他人的一种能力,在大学生中,普遍下降了很多。文章分析了同情心下滑的原因,也给出了培养同情心的建议。
1.根据“empathy ...had dropped sharply”和“people spend more time alone and are less likely to join groups and clubs...”可以判断出前后句是因果关系,空白处前面说,同情心急剧下降;后面说人们更多时间处于独处状态,很少参加集体活动。这正是同情心下降的原因。故选B。
2.根据“Turn on the TV and you’re showered with news and reality shows full of people fighting competing and generally treating one another with no respect.”可知,同情心下降的另一个原因是,电视上打斗、竞争、不尊重他人的例子的影响。D项“most of the examples on it”中的it指电视。故选D。
3.根据“Humans are socially related by nature.”可知,人天生就是社会性的,和他人发生联系,是作为人而必不可少的一部分。故选G。
4.根据“...if you don’t have emotional (情感的) intelligence you won’t be as successful in work or in your love life...”可知,这里谈到,empathy也是一种社交技能。故选F。
5.根据“For starters let down your guard and really listen to others.”放下防御心理,真正做到倾听他人,这是提高EQ的方法。故选C。
考点:
生活类短文阅读
考英语时,那个口诀是怎么背的?记得好像是什么三长一短选最短的那个?求完整口诀 2020-06-09 …
三长一短选最短,三短一长选最长,长短不一选择B,参差不齐就选D参差不齐和长短不一的区别 2020-06-17 …
相传英国有个商人,在卖马时一直说允许顾客任意挑选马匹,但需符合一个条件,即只能挑选最靠近门的那一匹 2020-07-11 …
三短一长,选最长三长一短,选最短啥意思啊求指点 2020-07-20 …
为什么英语选择题是三短一长选最长.三长一短选最短 2020-07-20 …
三长一短选最短,三短一长选最长,都差不多时选C是什么意思?RT 2020-07-20 …
三长一短选最短全文,我记得很长,有几十句的 2020-07-20 …
为什么知高营养级求低营养级选最长的食物链按10%计算?需最多能量选最短食物链按20%计算? 2020-07-26 …
看看急~数学某单位进行工会选举,有三位候选人甲、乙、丙,由139名代表投票选举一人,不能弃权也不能多 2020-12-01 …
看看急~数学某单位进行工会选举,有三位候选人甲、乙、丙,由139名代表投票选举一人,不能弃权也不能多 2020-12-01 …