阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。QueenVictoriawasmonarch(君王,帝王)ofGreatBritainfrom1837untilherdeathin1901.ThisperiodisoftencalledtheVictorian
阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
Queen Victoria was monarch (君王,帝王) of Great Britain from 1837 until her death in 1901. This period is often called the Victorian Age.
Queen Victoria was a stern (严厉的,苛刻的)and serious woman. One reason she was so serious was that she had suffered a great loss. When she was twenty years old she married a German prince named Albert. Victoria and Albert were deeply in love and their marriage was extremely happy. In 1861 after they had been married for twenty-one years Albert died leaving Queen Victoria heartbroken. For the rest of her life the lonely Victoria mourned his loss. It was customary in those days for a widow to dress in black for a short time after the death of her husband. But Queen Victoria dressed in black for forty years. And for forty years as another sign of her grief she wrote many letters on white paper edged in black.
Even before Prince Albert died Queen Victoria was known as a very serious woman. She had a strong sense of duty and worked very hard at all her tasks. In her diary she wrote “I love to be employed; I hate to be idle.”She never forgot that she was Britain's queen and always acted with great dignity(尊贵;尊严). Victoria had high ideals and moral standards that sometimes made her seem stuffy(古板的). She was also very sure of herself. She always thought that she was right and she expected everyone to agree with her.
1.Which of the following statements about Queen Victoria is NOT true according to the passage?
[ ]
A.She had great confidence about herself.
B.She ruled Great Britain for sixty years.
C.She enjoyed her marriage to a German prince.
D.She became a serious woman after her beloved husband died.
2.Queen Victoria wrote her letters on white paper edged in black because _____.
[ ]
A.she was a very stern woman
B.black was her favorite color
C.that was one way to show her feelings of sadness
D.it was a custom among monarchs of Great Britain
3.All of the following characteristics EXCEPT _____ can be used to properly describe Queen Victoria?
[ ]
A.moral B.lonesome
C.workaholic D.compromising(妥协的)
4.The underlined word“mourned”in Paragraph 2 means _____.
[ ]
A.felt sad or sorrowful in a social situation
B.expressed publicly one's sadness because someone has died
C.checked regularly in order to find out what was happening
D.included in group of members ages measurements with particular fixed limits
解析:
|
| 1、第二段可以表明 2、第二段可以表明 3、细节理解题目 4、词义解释类型 |
求做一个物理题每个滑轮重1N,物体G1重为100N,物体G2,重为10N,当G1不加外力时,G2恰 2020-04-26 …
关于英语阅读理解英语阅读我每天都做,好不容易终于把文章都看懂了,但是题出的都是理解,明明看懂了文章 2020-05-13 …
每个人都有会飞的翅膀阅读题每个人都有会飞的翅膀汉斯·泰勒是一个奇丑无比而又滑稽的人.他的母亲怀他的 2020-07-05 …
自私的巨人阅读题每天下午,孩子们放学后总喜欢到巨人的花园里去玩耍.这是一个很可爱的大花园,长满了绿 2020-07-10 …
IV.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 2020-07-12 …
月是故乡明的阅读题每个人都有个故乡,人人的故乡都有个月亮.人人都爱自己的故乡的月亮.事情大概就是这个 2020-11-04 …
让孩子自己走阅读题每天放学,当我带着孩子排队走出校门,都可以看到成群结队来接孩子的家长等在学校的门口 2020-11-14 …
请你点亮节能灯阅读题,每个问题都要.好的追加分数 2020-11-25 …
一条初中地理题每年3月21日前后,太阳光直射在()上,这一天称为()日,此日前后的()()()三个月 2020-12-07 …
第二部分:阅读理解(共16小题每小题2分满分32分)第一节(共12小题:每小题2分,满分24分)阅读 2020-12-23 …