早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。QueenVictoriawasmonarch(君王,帝王)ofGreatBritainfrom1837untilherdeathin1901.ThisperiodisoftencalledtheVictorian

题目详情

阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。

  Queen Victoria was monarch (君王,帝王) of Great Britain from 1837 until her death in 1901. This period is often called the Victorian Age.

  Queen Victoria was a stern (严厉的,苛刻的)and serious woman. One reason she was so serious was that she had suffered a great loss. When she was twenty years old she married a German prince named Albert. Victoria and Albert were deeply in love and their marriage was extremely happy. In 1861 after they had been married for twenty-one years Albert died leaving Queen Victoria heartbroken. For the rest of her life the lonely Victoria mourned his loss. It was customary in those days for a widow to dress in black for a short time after the death of her husband. But Queen Victoria dressed in black for forty years. And for forty years as another sign of her grief she wrote many letters on white paper edged in black.

  Even before Prince Albert died Queen Victoria was known as a very serious woman. She had a strong sense of duty and worked very hard at all her tasks. In her diary she wrote “I love to be employed; I hate to be idle.”She never forgot that she was Britain's queen and always acted with great dignity(尊贵;尊严). Victoria had high ideals and moral standards that sometimes made her seem stuffy(古板的). She was also very sure of herself. She always thought that she was right and she expected everyone to agree with her.

1.Which of the following statements about Queen Victoria is NOT true according to the passage?

[  ]

A.She had great confidence about herself.

B.She ruled Great Britain for sixty years.

C.She enjoyed her marriage to a German prince.

D.She became a serious woman after her beloved husband died.

2.Queen Victoria wrote her letters on white paper edged in black because _____.

[  ]

A.she was a very stern woman

B.black was her favorite color

C.that was one way to show her feelings of sadness

D.it was a custom among monarchs of Great Britain

3.All of the following characteristics EXCEPT _____ can be used to properly describe Queen Victoria?

[  ]

A.moral      B.lonesome

C.workaholic    D.compromising(妥协的)

4.The underlined word“mourned”in Paragraph 2 means _____.

[  ]

A.felt sad or sorrowful in a social situation

B.expressed publicly one's sadness because someone has died

C.checked regularly in order to find out what was happening

D.included in group of members ages measurements with particular fixed limits

▼优质解答
答案和解析
答案:D;C;D;A

解析:

1、第二段可以表明

2、第二段可以表明

3、细节理解题目

4、词义解释类型


看了阅读理解阅读下列短文,从每题所...的网友还看了以下: