早教吧作业答案频道 -->英语-->
阅读下列短文,根据短文内容,回答下列问题。Savewater,savelivesABOTTLEofwatermaynotseemlikemuchtoyou,butitcansavethedayforpeoplewholiveindrought-hit(遭受旱灾)areasinChina.Inthepastfewmonths
题目详情
阅读下列短文,根据短文内容,回答下列问题。 Save water, save lives A BOTTLE of water may not seem like much to you, but it can save the day for people who live in drought-hit (遭受旱灾) areas in China. In the past few months, some places in southwest China experienced a serious drought. In Yunnan, Guangxi, Sichuan, Guizhou and Chongqing, there has been very little rain since last autumn. Crops died, the land cracked , and wells (井) and rivers dried up. More than 20 million people are having difficulty finding safe drinking water. After learning about the drought, many people around the country helped by giving water, money and other resources. Last week, China asked every member of the Communist Youth League (团员) and Young Pioneers (少先队员) to give one bottle of water to the drought-hit area. Students in primary schools and middle schools quickly joined the activity. “A bottle of water isn’t much, but thousands of bottles will be of great use,” said Zhang Zihao, a middle school student at Tongling No 1 Middle School in Anhui. In Yuhua Primary School in Xi’an, 900 students bought over 100 bottles of water with their pocket money. They also wrote their wishes on the bottles. The serious drought has also made students realize the importance of saving water. Students from Nanshan Middle School in Huizhou in Guangdong went on the street to tell people to take part in water-saving activities. “I heard that some children in drought-hit areas don’t have enough drinking water. They have to drink muddy (泥泞的) water. I feel really sad about that,” said one student. “I decided to take a shower twice a week instead of every day to save water.” he said. 小题1:Why did a serious drought happen in Southwest China? 小题2:What does the underlined(划线的)word “ cracked ” probably mean in Chinese? 小题3:What did people do after learning about the drought? 小题4:Is a bottle of water helpful for the people in drought-hit areas? 小题5:What can you learn from the passage? |
▼优质解答
答案和解析
小题1:Because there has been very little rain since last autumn.小题2:裂开、裂缝小题3:They helped by giving water, money and other things.小题4:A bottle of water isn’t much, but thousands will b...
看了阅读下列短文,根据短文内容,回...的网友还看了以下:
神了,小泥鳅阅读答案1这篇短文写的是?2短文表达了“我”对小泥鳅的什么之情?3这是一条怎样的小泥鳅 2020-04-10 …
西湖的绿阅读答案。1、按要求写出描写绿的成语:表示绿的颜色浓表示绿的时间长表示绿的面广2、阅读短文 2020-05-14 …
求《哈尼梯田无旱灾》阅读答案①2009年秋至2010年春,一场百年不遇的特大干旱席卷西南大地.②然 2020-06-05 …
《读张爱玲》阅读答案《读张爱玲》1.文章中那一句与第三段中“卖石灰就见不得卖面粉的”这个比喻意思相 2020-06-13 …
光明的心曲阅读答案我急需光明的心曲短文答案主要内容(小学)不能太长也不能太短, 2020-06-16 …
阅读答案《窗帘》的答案阅读短文的答案 2020-08-01 …
今年的撒哈拉沙漠分外干旱……阅读答案 2020-12-10 …
2011年6—8月,我国西南部分地区降水异常偏少,发生历史上罕见的干旱。回答1~2题。1、农业部组织 2020-12-19 …
纪昌学射阅读答案题目和短文在下面.只做前三题,纪昌学射阅读答案题目和短文在下面.只做前三题, 2021-01-07 …
阅读《植物的抗旱本领》答案阅读答案 2021-01-15 …