早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

London’snewestskyscraper(摩天大楼)iscalledtheShardanditcostabout430millionpoundstobuild.Ataheightofalmost310metres,itisthetallestbuildinginEurope.TheShardhascompletelychangedtheappearanceofLondon.Howe

题目详情
London’s newest skyscraper (摩天大楼)is called the Shard and it cost about 430 million pounds to build. At a height of almost 310 metres, it is the tallest building in Europe. The Shard has completely changed the appearance of London. However, not everyone thinks that it is a change for the better.
The Shard was designed by the famous Italian architect Renzo Piano. When he began designing the Shard for London, Piano wanted a very tall building that looked like a spire (尖顶)• He wanted the glass surfaces to reflect the sky and the city. The sides of the building aren’t regular. So the building has an unusual shape. It looks like a very thin,sharp piece of broken glass. And that is how the building got the name: the Shard. Piano says that the spire shape of the Shard is part of a great London tradition. The shape reminds him of the spires of the churches of London or the tall masts (桅杆)of the ships that were once on the river Thames.
The Shard has 87 floors. At the top, there is an observatory. At the moment the building is empty, but eventually there will be a five-star hotel. There will also be top quality restaurants, apartments and offices.
Before building work began, a lot of people didn’t want the Shard though the plans were approved. Now they are still unhappy about the Shard. Some critics say that such a tall skyscraper might be good in a city like New York, but not in London. They say that the best thing about the Shard is its spire shape. But that is the only thing. There is no decoration, only flat surfaces. The Egyptians did that 4,500 years ago. They also think the Shard is too big for London. It destroys the beauty of the city.
Other critics don’t like what the Shard seems to represent. They say that the Shard shows how London is becoming more unequal. Only very rich people can afford to buy the expensive private apartments and stay in the hotel. But the people who live near the Shard are among the poorest in London. So the Shard seems a symbol of the division in society between the very rich and the poor.
The Shard now dominates the London skyline. It is not certain, however, that ordinary London citizens will ever accept it as a valuable addition to the city.
小题1:London’s newest skyscraper is called the Shard because of ._____
A. its cost
B  its size
C .its shape
D .its height
小题2:When he designed the Shard, Piano wanted it to ._____
A.change London’s skyline
B.inherit London’s tradition
C.imitate the Egyptian style
D.attract potential visitors
小题3:The critics who refer to social division think the Shard_______    .
A.is only preferred by the rich
B.is intended for wealthy people
C.is far away from the poor area
D.is popular only with Londoners
小题4:Which would be the best title for the passage?
A.The Shard: Cheers and Claps
B.The Shard: Work of a Great Architect
C.The Shard: New Symbol of London?
D.The Shard: A Change for the Better?
▼优质解答
答案和解析

小题1:C
小题2:B
小题3:B
小题4:D


【文章大意】这是一篇夹叙夹议的议论文。文章讲述了伦敦新建了欧洲最高的被称之为“the Shard”的摩天大楼,成为了伦敦的新标志,然而对此却有不同的观点,尤其是对新的摩天大楼代表的阶层更是有络绎不绝的批评之声。
小题1:C考查细节理解。根据文章第二段“He wanted the glass surfaces to reflect the sky and the city. The sides of the building aren’t regular. So the building has an unusual shape”可知正是因为它的外形新的摩天大楼才被称作为“the Shard”.故C正确。
小题2:B考查细节理解。根据文章第二段“Piano says that the spire shape of the Shard is part of a great London tradition ”可知Piano希望摩天大楼更多承载的是伦敦的传统,故B正确。
小题3:B考查细节理解。根据文章第五段“Only very rich people can afford to buy the expensive private apartments and stay in the hotel. …So the Shard seems a symbol of the division in society between the very rich and the poor.”可知批评者认为它只是代表了有钱的富人,也成为了穷人与富人的区分和界限,故B正确。
小题4:D考查文章标题。根据文章第一段“However, not everyone thinks that it is a change for the better ”可知文章是在探究与阐述对新的摩天大楼所带来的变化究竟是怎样的,故利用这样的话题作为标题很鲜明直接,故D正确。
看了London’snewests...的网友还看了以下:

最大静摩擦与滑动摩擦间的关系某物体重200N,放置在水平地面上,它与地面间的动摩擦因数是0.38,它  2020-03-30 …

质量为5kg的物体,静止在水平地面上,物体与地面间的动摩擦因数为0.2,最大静摩擦力与滑动摩擦力大  2020-04-09 …

是否拉力一定要大于最大静摩擦力才可以有滑动摩擦?小于最大静摩擦力又大于滑动摩擦的拉力只能有静摩擦力  2020-04-26 …

关于摩擦力,下列说法中正确的是()A.两个物体相互接触时,它们之间一定有摩擦力B.滚动摩擦力比滑动  2020-05-02 …

最大静摩擦力跟物体水平匀速运动时受到的摩擦力有什么关系?当拉力大于最大静摩擦力时,那运动的时候受到  2020-05-17 …

如果滑动摩擦力和最大静摩擦力不同时存在,那么最大静摩擦力大于滑动摩擦力怎麽解释?.当对物体施加的外力  2020-12-10 …

摩托车赛中,一辆摩托车在水平路上转弯,车与地面的摩擦力已经达到最大,如果最大静摩擦力等于滑动摩擦力,  2020-12-15 …

车轮在钢轨上起动时的摩擦力与行驶过程中的摩擦力如何计算?是不是起动时的摩擦力要大于行驶中的摩擦力?滚  2021-01-23 …

关于静摩擦力的大小,下列说法不正确的是()A.静摩擦力的大小可以用公式f=μN来直接计算B.当认为最  2021-01-23 …

关于静摩擦力的大小,下列说法不正确的是()A.静摩擦力的大小可以用公式f=μN来直接计算B.当认为最  2021-01-23 …