早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Wastecanbeseeneverywhereintheschool.Somestudentsaskformorefoodthantheycaneatandothersoftenforgettoturnoffthelightswhentheyleavetheclassroom.Theysaytheycanaffordthesethings.ButIdon'tagreewiththem.Waste

题目详情
Waste can be seen everywhere in the school.Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom.They say they can afford these things.But I don't agree with them.
Waste can bring a lot of problems.Although China is rich in some resources(资源),we are short of(缺乏) others,for example,fresh water(淡水).It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100years.So if we go on wasting our resources,what can we use in the future and where can we move?Think about it.I think we should say no to the students who waste things every day.Everybody should stop wasting as soon as possible.
In our everyday life,we can do many things to prevent waste from happening,for example,turn off the water taps(水龙头) when we finish washing,turn off the lights when we leave the classroom,try not to order more food than we need,and so on.Little by little,everything will be changed.Waste can be stopped one day,if we do our best.

51.From the passage we know that some students often___ in the school.
A.eat too much                          
B.don't work hard
C.waste things                          
D.throw rubbish everywhere
52.Which is not mentioned in this passage?___
A.Fresh water           
B.Forest.
C.Oil.
D.Coal.
53.What may happen in 100years?___
A.We may still have enough oil.
B.We may still have enough coal.
C.We may have a little oil.
D.We may have no coal or oil to use.
54.Which of the following is right?___
A.Waste brings problems.
B.Waste can bring no problem.
C.China is rich in fresh water.
D.Students never waste things.
55.Which is the best title of this passage?___
A.Stop Wasting                              
B.School life
C.Waste in the School                     
D.Rich Resources in China.
▼优质解答
答案和解析
51.C.细节理解题.根据第一段Waste can be seen everywhere in the school.描述,可知学生们在学校常浪费东西.故选C.
52.B.细节理解题.根据第二段for example,fresh water,It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100years,可知作者没有提到森林资源.故选B.
53.D.细节理解题.根据第二段It is reported that we will have no coal or oil to use in 100 years的描述可知,100年后我们将没有煤炭或石油使用,故选D.
54.A.细节理解题.根据第二段Waste can bring a lot of problems.浪费可以带来许多问题.故选A.
55.A.标题归纳题.根据最后In our everyday life,we can do many things to prevent waste from happening这篇短文主要讲述了浪费东西的问题,号召我们尽量节约,停止浪费,故选A,停止浪费.