早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Davidisatruckdriver.Recently,hewasthoughttobeahero.LastMonday,hewasdrivingalongtheroadwithhissonandhisfriend.Suddenly,hesawacarhitanothertruckandcatchfire.Theaccidentwasjustinfrontofhistruck.With

题目详情
David is a truck driver.Recently,he was thought to be a hero.
Last Monday,he was driving along the road with his son and his friend.Suddenly,he saw a car hit another truck and catch fire.The accident was just in front of his truck.Without thinking,he stopped his truck,found a fire extinguisher (灭火器) and ran towards the broken car.While other car drivers sat still inside their cars,David began to put out the fire from the car.His action encouraged (鼓励) his friend,who also came and lent David a hand.Later,four men,including (包括) David's son came to help him.Another five men pulled the car driver and her granddaughter,a one-year-old girl out of the car successfully.They were all safe except that the driver's leg was hurt.
When people talked about David's brave action,he said,"I don't feel it's heroic (英勇的).I just did what other people would do in that situation.When I first got out of the truck,I was praying (祈祷) that they wouldn't be dead.When I saw they were alive,it was really great!"
"It was calm and brave that my father carried a fire extinguisher ( 灭火器),and to be the first person to risk his own life in order to possibly save another.His action also encouraged others to take action,"said David's son.
61.Where did the accident happen?___
A.In front of David's truck.
B.Between two cars.
C.On the right side of David's truck.
D.Behind David's truck.
62.How many people helped pull the driver out of the car?___
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Nine.
63.What's the meaning of the underlined word"alive"in English?___
A.not healthy  
B.not happy    
C.not dead      
D.not dangerous
64.Which of the following is TRUE?___
A.The car hit David's truck and caught fire.
B.David saved the girl and her grandma alone.
C.David's action encouraged other drivers.
D.Nobody was hurt in the accident.
65.What's the best title of the passage?___
A.A Terrible Car Accident
B.A Brave Truck Driver
C.An Interesting Car Race
D.A Driver and His Son.
▼优质解答
答案和解析
61.A.细节题,根据第二段The accident was just in front of his truck.可知发生在大卫的卡车前,故选A.
62.C.推理题.根据第二段Later,four men,including (包括) David's son came to help him可知加上大卫一共有五个人帮忙,故选C.
63.C.词义理解题.根据I was praying (祈祷) that they wouldn't be dead.When I saw they were alive,it was really great!"可知是祈祷他们不要死去,可知这里是说看见他们还活着很开心,故答案是C.
64.C.判断题.根据第二段he saw a car hit another truck and catch fire可知是撞了别人的车,故A错,结合第二段Another five men pulled the car driver and her granddaughter,a one-year-old girl out of the car successfully.They were all safe except that the driver's leg was hurt可知都得救了,故B错,His action encouraged (鼓励) his friend,who also came and lent David a hand可知大卫的行为鼓励了别人,故C对,They were all safe except that the driver's leg was hurt.可知司机受伤了,故D错,故选C.
65.B.标题判断题.根据David is a truck driver.Recently,he was thought to be a hero.可知本文是说大卫很勇敢,故答案是B.