早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

WhenIwasinseventhgrade,Iwasshy,quietandsowaseasilybullied(受欺负).Iusedtogetverysadaboutit.Inanartlesson,justwhiletheteacherwasout,abigboytookawaymypencilcase,threwitacrosstheroomandsatbac

题目详情
When I was in seventh grade,I was shy,quiet and so was easily bullied(受欺负).I used to get very sad about it.
In an art lesson,just while the teacher was out,a big boy took away my pencil case,threw it across the room and sat back down.Later on,he took my schoolbag and pulled it towards him.I pulled back the schoolbag from his hand and for the first time,I pushed him away and hit him on the back.In the rest of the lesson,I did nothing but imagined what was happening next.
Then the teacher came to me,"Peter,are you OK?"
"Yes,"I answered.
"No,you are not.Come to my office after class."he said.
There we had a long talk.He made me smile and I became confident(自信) again.He taught me some life lessons,and said,"Get up,and don't be a bully yourself,but remember you are stronger inside,and if the bullies see this,they will stop."
I remembered these words.From then on,every time as I walked to school,I put my head high in the bullying soon stopped.

61.Why was Peter often bullied in seventh grade___?
A.he had no friends to help him              
B.he didn't study well
C.he came from a poor family                
D.he was quiet and not confident
62.What happened to Peter in an art lesson___?
A.He took away the other's pencil case.
B.He made fun of another student.
C.He fought back for the first time.
D.He told the secret to the teacher.
63.How did Peter feel after it happened___?
A.Lucky.
B.Worried.
C.Excited.
D.Confident.
64.Where did Peter have a long talk with his teacher___?
A.In the classroom.
B.At the teacher's house.
C.At Peter's home.
D.In the office.
65.The teacher told Peter he should___.
A.believe in himself                
B.work hard on his lessons
C.have stronger body               
D.tell it to the teacher at once.
▼优质解答
答案和解析
本文是日常生活类阅读理解,主要讲作者在学校备受欺辱,后来跟老师谈话后,变得有自信,停止被别人欺负了.
61.答案D 细节理解题 由文中 When I was in seventh grade,I was shy,quiet and so was easily bullied 可知 当我在七年级时,我很害羞,安静,所以很容易被欺负,故选D
62.答案C 细节理解题 由文中 I pulled back the schoolbag from his hand and for the first time,I pushed him away and hit him on the back 可知 我从他的手中夺回书包,第一次我推开了他,打了他的背,作者第一次抵抗,故选C
63.答案B 推理题 由文中 In the rest of the lesson,I did nothing but imagined what was happening next 可知 课间休息,我什么也没做,只是想着接下来会发生什么,由于作者还击了,内心非常忐忑,心情焦虑,担心接下来的事情,故选B
64.答案D 细节理解题 由文中 Come to my office after class 可知 下课后来我的办公室,故选D
65.答案A 细节理解题 由文中 He made me smile and I became confident again 可知 他让我微笑,让我重拾自信,故选A