早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Achildwhohasoncebeenpleasedwithatalelikes,asarule,tohaveitretoldinalmostthesamewords,butthisshouldnotleadparentstotreatprintedfairystoriesasformaltexts.Itisalwaysmuchbettertotellastorythanreaditout

题目详情
A child who has once been pleased with a tale likes,as a rule,to have it retold in almost the same words,but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts.It is always much better to tell a story than read it out of a book,and,if a parent can produce what,in the actual circumstances of the time and the individual child,is an improvement on the printed text,that's much better.
A charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad thinking.To prove the latter,one would have to show in a controlled experiment that children who have read fairy stories were more often guilty of cruelty than those who had not.As to fears,there are,I think,some cases of children being dangerously terrified by some fairy story.Often,however,this arises from the child who has heard the story once.Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.
There are also people who are opposed to fairy stories in that they are not true,that giants,witches,two-headed dragons,magic carpets,etc.do not exist; and that,instead of being fond of the strange side in fairy tales,the child should be taught how to adapt to reality by studying history and mechanics.I find such people,I must say so strange that I do not know how to argue with them.If their cases were sound,the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girlfriend.
No fairy story has ever claimed to be description of the real world and no clever child has ever believed that it was.

32.The author considered that a fairy story is more effective___.
A.when a story is repeated without any change
B.when we treat a story as a joke
C.when the parent makes some changes about a story
D.when the story is set in the present time
33.According to the passage,when can great fear take place in a child?___
A.When a story is in a realistic setting.
B.When a story is heard for the first time.
C.When a story is repeated too often.
D.When a story is told in a different way.
34.What is the advantage claimed for repeating fairy stories to young children?___
A.Encouraging them not to have strange beliefs.
B.Developing their power of memory.
C.Making them believe there is nothing to be afraid of.
D.Making them less fearful
35.The author's mention of sticks and telephones is meant to suggest that___.
A.fairy stories are still being made up
B.there is some misunderstanding about fairy tales
C.people try to update old fairy stories
D.there is more concern for children's fears nowadays.
▼优质解答
答案和解析
32.C 细节题.根据文章第一段 It is always much better to tell a story than read it out of a book,and,if a parent can produce what,in the actual situation of the time and the child,is an improvement on the printed text,so much the better.可推知,讲或者读一个神话故事的时候,父母能够根据情况再加工该故事,作出相应的改变是非常好的,因此该题答案为C.
33.B 细节题.根据文章第二段As to fears,there are,I think,some cases of children being dangerously terrified by some fairy story.Often,however,this arises from the child who has heard the story once可知,孩子在第一次听到某故事内容时会害怕,结合选项,故选B.
34.D 细节题.根据文章第二段Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.可知,当重复讲一个神话故事时,那先前的害怕和恐惧就会转变成愉悦,由此得出此答案为D.
35.B 推断题.有些人认为神话不现实,都是教孩子一些不存在的东西,会对孩子有不好的影响.作者用虚拟语气作了一个假设,如果这些观点站得住脚的话,可能会出现这样的情况:the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl-friend.可见持这种观点的人实际上是对神话的一种误解.故选B.