早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出一个最佳答案.ErnestMillerHemingway,oneofsixchildren,wasbornintothefamilyofasmalltowndoctoratOakPark,Illinois,onJuly21,1899.H

题目详情

阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出一个最佳答案.

  Ernest Miller Hemingway,one of six children, was born into the family of a small town doctor at Oak Park,Illinois, on July 21,1899.His parents wanted him to become a doctor or a musician, but after graduation from high school,he began his writing career(生涯)as sports reporter for the Kansas City Star.

  When World War I broke out,Hemingway left his job and tried to join the army.After repeated rejections,he was finally accepted as an ambulance driver with the Red Cross in Italy,where he was badly wounded two weeks before his 19th birthday.

  After the war Hemingway went to live in Toronto,Canada,where he worked for the Toronto Star.Two years later in 192l,he went to work for the International News Service.in Paris.From 1921 to 1927,he lived in Europe,where he wrote his first three works: Three Short Stories and Ten Poems (1923); In Our Time (1924),a collection of short stories;and The Torrents of Spring (1926),a novel,which went unnoticed by the public.

  With the publication of The Sun Also Rises in 1926,Hemingway's first major success as a novelist was established.This novel is considered by many critics(评论家)to be his finest work.In 1927 Hemingway published a collection of short stories called Men Without women The following year he returned to the United States where he lived for the next ten years at Key West Florida. There he worked on A Farewell to Arms (1929) a novel based on his World War I experiences. In 1932 Hemingway published Death in the Afternoon a moving study of bullfighting a subject in which he had shown a constant interest both in his short stories and in The Sun Also Rises .

   The Old Man and the Sea (1952)tells of an old Cuban fisherman who after a run of bad luck hooks a giant marlin. The story of the old man's struggle with the fish of his final victory which turns into defeat as sharks attack the catch and reduce it to a skeleton ends with the words “Man is not meant for defeat. A man can be destroyed but not defeated.”The novel led to Hemingway's receiving the Pulitzer Prize given each year for distinguished American fiction.

  In 1954 the Swedish Academy awarded him the Noble Prize for Literature for“his powerful style-forming mastery of the art of modern narration as most recently revealed in The Old Man and the Sea .”

(1)Ernest Hemingway has ever been a (an) ________ Which is wrong?

[  ]

A. sports report

B. soldier

C. short-story writer

D. actor

(2)Hemingway joined the army ________.

[  ]

A. right after graduation from high school

B. as a volunteer

C. in Italy as an ambulance driver

D. without any difficulties

(3)Hemingway was first successful ________.

[  ]

A. after he wrote his first work In Our Time

B. with the publication of The Sun Also Rises

C. When The Old Man and the Sea was published

D. when he worked for the Kansas City Star

(4)How many books of Hemingway are talked in this passage?

[  ]

A. Four.

B. Six.

C. Eight.

D. Nine.

(5)Hemingway was awarded the Nobel Prize for Literature after ________ was published.

[  ]

A. Men Without Women

B. The Old Man and the Sea

C. The Sun Also Rises

D. In our Time

▼优质解答
答案和解析
答案:D;C;B;C;B

解析:

(1) D 这是一道正误辨认题.通读全文,由短文第一段中he began his writing career as sports reporter for the Kansas City Star.短文第二段中Hemingway left his job and tried to join the army及短文第四段中In 1927 Hemingway published a collection of short stories called Men Without Women等信息,我们可以看出,海明威当过体育记者、士兵和短篇故事作家,但未曾当过演员.

(2) C 这是一道事实细节题.根据短文第二段中When World War I broke out,Hemingway left his job and tried to join the army. After repeated rejections,he was finally accepted as an ambulance driver with the Red Cross in Italy可知,海明威在意大利参军.当了救护车司机.

(3) B 这是一道推理判断题.根据短文第四段首句With the publication of The sun Also Rises in 1926,Hemingway's major success as a novelist was established. This novel is considered by many critics to be the finest work.可以推断出,海明威最早的成功之作,是The Sun Also Rises的出版.

(4) C 这是一道综合概括题.文中谈到海明威出版的书有Three Short Stories and Two Poems(1923);In Our Time(1924);The Torrents of Spring(1926);The Sun also Rises(1926);Men Without Women(1927);A Farewell to Arms(1929);Death in the Afternoon(1932);The Old man and the Sea(1952)共8部.

(5) B 这是一道考查是否准确掌握文中所提供信息的题目.阅读短文最后一段我们可以知道,海明威被授予诺贝尔文学奖是在他写的The Old Men and the Sea 一书出版之后.