早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Onceuponatime,therewasawonderfuloldmanwholovedeverythingontheland--animalsandplants.Onedaywhilewalkingthroughthewoods,theoldmanfoundacocoonofabutterfly.Hetookithome.Afewdayslater,asmallopeningappeare

题目详情
Once upon a time,there was a wonderful old man who loved everything on the land--animals and plants.
One day while walking through the woods,the old man found a cocoon of a butterfly.He took it home.A few days later,a small opening appeared; he sat and watched the butterfly for several hours as it struggled to force its body through that little hole.Then it seemed to stop making any progress.It appeared as if it had gotten as far as it could and it could go no farther.Then the man decided to help the butterfly,so he took a pair of scissors and cut the remaining bit of the cocoon.The butterfly then came out easily.
But it had a swollen body and small,shriveled wings.The man continued to watch the butterfly because he expected that,at any moment,the wings would enlarge and expand to be able to support the body,or they would be smaller.Neither happened!In fact,the butterfly spent the rest of its life crawling around with a swollen body and shriveled (枯萎)wings.It never was able to fly.
What the man in his kindness and hurry did not understand was that the struggle required for the butterfly to get through the tiny opening was nature's way of forcing fluid from the body of the butterfly into its wings so that it would be ready for flight once it achieved its freedom from the cocoon.
Sometimes struggles are exactly what we need in our life.If we were allowed to go through our life without any difficulties,it would cripple (无能) us.We would not be as strong as what we could have been.And we could never fly.
21.The old man cut the cocoon in order to___.
A.kill the butterfly
B.play with the butterfly
C.make the butterfly come out easily
D.have the butterfly
22.The reason why the butterfly could not fly is that___.
A.the old man broke its wings
B.it was too small
C.newly born butterflies can't fly
D.it came out of its cocoon without enough struggle
23.What can we know from the passage?___
A.That old man was fond of everything except the butterfly.
B.It was the old man that stopped the butterfly flying.
C.The old man realized his mistake.
D.It's not hard for the butterfly to come out of the cocoon.
24.What does the author want to tell us by writing the passage?___
A.We should help others.
B.Without others help we can still succeed.
C.Struggles in our life can make us stronger.
D.Butterflies can fly without people's help.
▼优质解答
答案和解析
21.C.细节理解题.根据第二段:Then the man decided to help the butterfly,so he took a pair of scissors and cut the remaining bit of the cocoon.The butterfly then came out easily可知老人的帮助是为了是蝴蝶可以轻松的出来;故选C.
22.D.细节理解题.根据倒数第二段2,3行the struggle required for the butterfly to get through the tiny opening were Nature's way of forcing fluid from the body of the butterfly into its wings说明它在老人的帮助下很容易就从蚕茧里出来,没有能够把身体里的液体排出来,导致身体太臃肿而无法飞行.它没有经历困难就出来了是不能飞行的主要原因.故选D.
23.B.推理判断题.根据倒数第二段2,3行the struggle required for the butterfly to get through the tiny opening were Nature's way of forcing fluid from the body of the butterfly into its wings说明它在老人的帮助下很容易就从蚕茧里出来,没有能够把身体里的液体排出来,导致身体太臃肿而无法飞行.它老人的帮助使它不能飞行.故选B.
24.C.推理判断题.根据文章最后一段If we were allowed to go through our life without any obstacles and difficulties,it would disable us.We would not be as strong as what we could have been.And we could never fly.说明在我们的人生中障碍和困难是人生的财富,因为有了他们,才让我们走向成功,故选C.