早教吧作业答案频道 -->英语-->
Agoodreaderbecomessoonerorlateragoodbookbuyer.Thesooner,thebetter.Thereadingdoneinabookdrawnfromalibrarycannotbesopleasantatthemomentnorsopermanentlyusefulasthereadingdoneinourowncopy.Abookwhich
题目详情
A good reader becomes sooner or later a good book buyer.The sooner,the better.The reading done in a book drawn from a library can not be so pleasant at the moment nor so permanently useful as the reading done in our own copy.
A book which is worth reading is likely to be read more than once,and at each reading some idea or some statement makes such an impression that we wish to refer to it again. Some readers underline the page as they read,but I find that a page which I have underlined can not give me so many fresh impressions as one which has no marks on it.My habit is to make my own index(索引)of a book as I read.I put down the number of the page and a word or two to identify the thought or the fact which I get from it.On a second or third reading I am likely to double or triple the size of this index.This is my substitute for underlining.Most of the books in my library are so indexed that I can find quickly the passage which from time to time I wish to look up.
To use a book in this way,organizing it for continued usefulness year after year,we must,of course,do our reading in a copy which belongs to us.The books I buy are chiefly those of less expensive editions.
As I have grown older and the number of books on my shelves has increased,I appre-ciate editions which do not take much room.By careful and continuous selection I keep my librarv down to ten thousand books.This would be,of course,too large a number for any but a professional scholar or writer.But my advice to a book lover is to weed but his library at least once every two years,giving away the books which are not likely to be read again.And never never buy a book which you will not immediately read.A library bought only for looks is not literature,but indoor decoration.
61.Which of the following best explains the underlined part in the first paragraph?
___
A.Reading your own book benefits you more than reading a copy from a library.
B.Reading a book at home is more pleasant and useful than doing it in a library.
C.Reading a book in a library is more pleasant and useful than doing it at home.
D.A book drawn from a library cannot take as much time as your own copy.
62.What is the disadvantage of underlining according to the author?___
A.Underlined books look old and not worth reading.
B.The lines make it difficult for the reader to concentrate.
C.Underlined books cannot give the reader enough fresh impressions.
D.The reader cannot find the passage he or she wishes to read again.
63.What would the author's index look like after a third reading?___
A.It contains the number of the page and a word or two.
B.It contains the number of the page and 3 to 6 words.
C.It numbers the page,the paragraph and the lines.
D.It fills the cover of the book with numbers and words.
64.Which of the following books would the author most probably like to keep?___
A.Big expensive good books.
B.Thin and cheap books.
C.Books with lots of pictures.
D.Good books in cheap,thin editions.
65.Which of the following can be inferred from the last paragraph?___
A.The writer has read only some of the books in his library.
B.The writer is a professional scholar or writer.
C.The writer has never given away any books in his library.
D.The writer's library is indoor decoration rather than literature.
A book which is worth reading is likely to be read more than once,and at each reading some idea or some statement makes such an impression that we wish to refer to it again. Some readers underline the page as they read,but I find that a page which I have underlined can not give me so many fresh impressions as one which has no marks on it.My habit is to make my own index(索引)of a book as I read.I put down the number of the page and a word or two to identify the thought or the fact which I get from it.On a second or third reading I am likely to double or triple the size of this index.This is my substitute for underlining.Most of the books in my library are so indexed that I can find quickly the passage which from time to time I wish to look up.
To use a book in this way,organizing it for continued usefulness year after year,we must,of course,do our reading in a copy which belongs to us.The books I buy are chiefly those of less expensive editions.
As I have grown older and the number of books on my shelves has increased,I appre-ciate editions which do not take much room.By careful and continuous selection I keep my librarv down to ten thousand books.This would be,of course,too large a number for any but a professional scholar or writer.But my advice to a book lover is to weed but his library at least once every two years,giving away the books which are not likely to be read again.And never never buy a book which you will not immediately read.A library bought only for looks is not literature,but indoor decoration.
61.Which of the following best explains the underlined part in the first paragraph?
___
A.Reading your own book benefits you more than reading a copy from a library.
B.Reading a book at home is more pleasant and useful than doing it in a library.
C.Reading a book in a library is more pleasant and useful than doing it at home.
D.A book drawn from a library cannot take as much time as your own copy.
62.What is the disadvantage of underlining according to the author?___
A.Underlined books look old and not worth reading.
B.The lines make it difficult for the reader to concentrate.
C.Underlined books cannot give the reader enough fresh impressions.
D.The reader cannot find the passage he or she wishes to read again.
63.What would the author's index look like after a third reading?___
A.It contains the number of the page and a word or two.
B.It contains the number of the page and 3 to 6 words.
C.It numbers the page,the paragraph and the lines.
D.It fills the cover of the book with numbers and words.
64.Which of the following books would the author most probably like to keep?___
A.Big expensive good books.
B.Thin and cheap books.
C.Books with lots of pictures.
D.Good books in cheap,thin editions.
65.Which of the following can be inferred from the last paragraph?___
A.The writer has read only some of the books in his library.
B.The writer is a professional scholar or writer.
C.The writer has never given away any books in his library.
D.The writer's library is indoor decoration rather than literature.
▼优质解答
答案和解析
ACBDB
61A猜测语句题.根据文章第一 段A good reader becomes sooner or later a good book buyer. 可知从图书馆借的书不如买的书带来的乐趣和用处多,最后会成为图书购买者,故选A.
62C 细节理解题.根据文章第二 段I find that a page which I have underlined can not give me so many fresh impressions as one which has no marks on it. 可知被划线的书籍不能给予我们新鲜的印象,故选C.
63B 细节理解题.根据文章第二 段I put down the number of the page and a word or two to identify the thought or the fact which I get from it. 可知作者在做索引的时候回记下页码并且一到两个单词,但是一本书至少读三遍,所以是3到6个单词,故选B.
64D 细节理解题.根据文章第三 段The books I buy are chiefly those of less expensive editions. 可知作者买的书籍既简单又不贵,故选D.
65B推理判断题.根据文章第最后一 段This would be,of course,too large a number for any but a professional scholar or writer. 可知作者买了很多书籍因此是一个学者或者作家,故选B.
61A猜测语句题.根据文章第一 段A good reader becomes sooner or later a good book buyer. 可知从图书馆借的书不如买的书带来的乐趣和用处多,最后会成为图书购买者,故选A.
62C 细节理解题.根据文章第二 段I find that a page which I have underlined can not give me so many fresh impressions as one which has no marks on it. 可知被划线的书籍不能给予我们新鲜的印象,故选C.
63B 细节理解题.根据文章第二 段I put down the number of the page and a word or two to identify the thought or the fact which I get from it. 可知作者在做索引的时候回记下页码并且一到两个单词,但是一本书至少读三遍,所以是3到6个单词,故选B.
64D 细节理解题.根据文章第三 段The books I buy are chiefly those of less expensive editions. 可知作者买的书籍既简单又不贵,故选D.
65B推理判断题.根据文章第最后一 段This would be,of course,too large a number for any but a professional scholar or writer. 可知作者买了很多书籍因此是一个学者或者作家,故选B.
看了 Agoodreaderbec...的网友还看了以下:
()()r()()s()e()()()a()()e()r()()s()e()e()a()()e()r 2020-03-31 …
排列字母 组成单词 写出中文意思u s n e r e d s t n i t 2020-05-14 …
A.πA,D(σC=D(R×S))B.πA,R,D(σS,C=R,D/(R×S))C.πA,R,D( 2020-05-26 …
A.πA,D(σC=D(R×S))B.πA,R.D(σR.C=S.D(R×S))C.πA,R.D(σ 2020-05-26 …
A.πA,D(σC=D(R×S))B.πA,R.D(σS.C=R.D(R×S))C.πA,R.D(σ 2020-05-26 …
设一数列a,b,c,d,e,f,通过栈结构不可能不可能排成的顺序数列为()A)c,b,e,f,d, 2020-06-28 …
图,菱形纸片ABCD中,角A=60°,将纸片折叠,点A,D分别落在A'D'处,且A'D'经过BEF 2020-07-06 …
重组字母为单词e,e,r,w,he,e,r,t,he,e,se,a,sw,m,s,ir,t,p,i 2020-07-09 …
1.设非零向量a,b,c,d满足向量d=(a·b)c-(a·c)b,求a与b的位置关系。2.已知向量 2020-11-02 …
┿┯┮┭┬已知矩形ABCD中,AB=4m,BC=6m,E为BC的中点,动点P以1m/s的速度从A出发 2020-11-04 …