早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Sciencehasdiscoveredthataseachbirdflaps(拍打)itswings,itmakesupliftforthebirdbehindit.Byflyingina"V"formation,thewholegroupaddsatleast71percentgreaterflyingrange(范围)thanifeachbirdflewo

题目详情
Science has discovered that as each bird flaps (拍打) its wings,it makes uplift for the bird behind it.By flying in a"V"formation,the whole group adds at least 71percent greater flying range (范围) than if each bird flew on its own.In autumn,geese head south for the winter,flying in a"V"formation (队形).
People who share a common direction and sense of community can get where they are going more quickly and easily,because they are traveling with the help of one another.
When a goose falls out of formation,it won't try to go it alone but will quickly get back into formation.
If we have the sense of a goose,we can stay in formation with people who are heading in the same direction as we are.
When the head goose gets tired,it goes back in the wing and another goose flies to the point.
It is sensible to take turns to lead,whether with people or with geese flying south.
Finally,when a goose gets sick or is wounded (受伤) by a gunshot,two other geese fall down with that goose.They follow it down for protection and to lend help.They stay with the fallen goose until it is able to fly or until it dies.
If we have the sense of a goose,we can stand by each other like that.
86.How can people get where they are going more quickly and easily?___
A.They can travel with the help of cars or planes and so on.
B.They can try to do it alone.
C.They can share different direction.
D.They can share a common direction and sense of community.
87.If a goose falls out of formation,what will it do?___
A.It will try to go alone.
B.It will quickly get back into formation.
C.It will ask others for help.
D.It will find another formation.
88.The word"sensible"in the six paragraph probably means___in Chinese.
A.明显的       
B.意识到的        
C.通情达理的     
D.明智的
89.Which of the following is TRUE according to the passage.___
A.The whole group adds at most 71% greater flying range than if each bird flew on its own.
B.In winter,geese head south.
C.We can't stay in formation with people who are heading in the same direction as we are.
D.When a goose gets sick,two other geese fall down with that goose.
90.From the passage we know that___
A Teamwork is important.
B.People should be brave.
C.Nothing seek,nothing find.
D.Failure is the mother of success.作业帮
▼优质解答
答案和解析
86 D 细节理解题:根据第二段People who share a common direction and sense of community can get where they are going more quickly and easily有共同方向和社会意识的人可以更快更轻松地到达他们所要去的地方.故选D.
87 B 细节理解题:根据第三段When a goose falls out of formation,it won't try to go it alone but will quickly get back into formation当一只鹅从队形中落下时,它不会试图独自行走,但会很快恢复队形.故选B.
88 D 词义理解题:根据后文to take turns to lead,whether with people or with geese flying south轮流带领,无论是人还是向南飞的天鹅;第二段People who share a common direction and sense of community can get where they are going more quickly and easily有共同方向和社会意识的人可以更快更轻松地到达他们所要去的地方.推测这样做是一种明智的做法,故选D.
89 D 细节理解题:根据第七段Finally,when a goose gets sick or is wounded (受伤) by a gunshot,two other geese fall down with that goose最后,当一只鹅生病或受枪伤,另外两只天鹅会和它一起飞下来.故D项正确.
90 A 推测理解题:根据第二段People who share a common direction and sense of community can get where they are going more quickly and easily有共同方向和社会意识的人可以更快更轻松地到达他们所要去的地方;最后一段说如果我们有一鹅的意识,我们就可以像它们那样.即说明了团队的重要性,结合选项,故选A.