早教吧作业答案频道 -->英语-->
Insomesciencefictionmovies,evilrobotsrefusetodie,nomatterhowhardpeoplefightback.Nowsciencefictionhasbecomesciencefact.Forthefirsttime,scientistshavemadearobotthatcantakeabeating(挨打)andkeepongoi
题目详情
In some science fiction movies,evil robots refuse to die,no matter how hard people fight back.
Now science fiction has become science fact.For the first time,scientists have made a robot that can take a beating (挨打) and keep on going.Scientists from Cornell University made the robot,which looks like a spider with four legs.
Until now,even the most advanced (先进的) robot was almost certain to break down when it was damaged.That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed.
To deal with this problem,the scientists put eight motors (发动机) and two sensors (传感器) that read how the machine is working.They all give signals to the machine's software.Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment.
The new technology is a big advance in robot-making,scientists say,and it's far from scary.It may someday help scientists create better artificial (假的) arms and legs and give new freedom to people who lose them.It might also help scientists understand how people and animals figure out their own sense of place in space.
"It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when it's damaged,"says Olaf Sporns of Indiana University in US."With this work,we are nearer to solving this problem."
36.Why do robots easily break down when they are damaged?___
A.They cannot repair themselves.
B.The computer has changed a lot.
C.They have no computers inside.
D.The computer cannot work if the robot changes.
37.The new technology allows the robot to___.
A.do house work for humans
B.keep working after being damaged
C.remember a lot of information
D.tell people where it is
38.The underlined word"them"in Paragraph 5refers to___.
A.sensors
B.robots
C.arms and legs
D.scientists
39.How do the sensors in the robot work?___
A.They can replace the computer when it's broken.
B.They can find out where the damage comes from.
C.They help the computer learn the robot's condition.
D.They can send signals to the person who uses the robot.
40.The passage is probably from___.
A.a newspaper
B.an advertisement
C.a tour guide
D.an application.
Now science fiction has become science fact.For the first time,scientists have made a robot that can take a beating (挨打) and keep on going.Scientists from Cornell University made the robot,which looks like a spider with four legs.
Until now,even the most advanced (先进的) robot was almost certain to break down when it was damaged.That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed.
To deal with this problem,the scientists put eight motors (发动机) and two sensors (传感器) that read how the machine is working.They all give signals to the machine's software.Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment.
The new technology is a big advance in robot-making,scientists say,and it's far from scary.It may someday help scientists create better artificial (假的) arms and legs and give new freedom to people who lose them.It might also help scientists understand how people and animals figure out their own sense of place in space.
"It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when it's damaged,"says Olaf Sporns of Indiana University in US."With this work,we are nearer to solving this problem."
36.Why do robots easily break down when they are damaged?___
A.They cannot repair themselves.
B.The computer has changed a lot.
C.They have no computers inside.
D.The computer cannot work if the robot changes.
37.The new technology allows the robot to___.
A.do house work for humans
B.keep working after being damaged
C.remember a lot of information
D.tell people where it is
38.The underlined word"them"in Paragraph 5refers to___.
A.sensors
B.robots
C.arms and legs
D.scientists
39.How do the sensors in the robot work?___
A.They can replace the computer when it's broken.
B.They can find out where the damage comes from.
C.They help the computer learn the robot's condition.
D.They can send signals to the person who uses the robot.
40.The passage is probably from___.
A.a newspaper
B.an advertisement
C.a tour guide
D.an application.
▼优质解答
答案和解析
36.D,推理判断题,文中提到"That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed"当机器人的形状发生变化或者被损害后,电脑在这种条件下不知道如何运行内部机器,由此确定选择D.
37.B,推理判断题,文中提到"Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment"对于改装之后的机器人,电脑可以在任何突发状况下运行内部机器,从而使机器人正常工作,由此确定选择B.
38.C,推理判断题,文中提到"It may someday help scientists create better artificial (假的) arms and legs"他可以帮助科学家制造更加逼真的假肢,手臂或者腿,由此确定them指的是这些假肢,选择C.
39.C,推理判断题,文中提到"two sensors (传感器) that read how the machine is working.They all give signals to the machine's software.Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment"传感器可以读取机器人的工作模式,并将信息传输到电脑,电脑根据这些信息就可以知道机器人的工作状况,由此确定选择C.
40.A,推理判断题,此篇文章主要介绍的科学家通过改进技术,来提高机器人的运转性能,由此可以确定应该是一段说明性的文字,介绍的是科学技术的发展,所以推断应该是在报纸上.
37.B,推理判断题,文中提到"Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment"对于改装之后的机器人,电脑可以在任何突发状况下运行内部机器,从而使机器人正常工作,由此确定选择B.
38.C,推理判断题,文中提到"It may someday help scientists create better artificial (假的) arms and legs"他可以帮助科学家制造更加逼真的假肢,手臂或者腿,由此确定them指的是这些假肢,选择C.
39.C,推理判断题,文中提到"two sensors (传感器) that read how the machine is working.They all give signals to the machine's software.Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment"传感器可以读取机器人的工作模式,并将信息传输到电脑,电脑根据这些信息就可以知道机器人的工作状况,由此确定选择C.
40.A,推理判断题,此篇文章主要介绍的科学家通过改进技术,来提高机器人的运转性能,由此可以确定应该是一段说明性的文字,介绍的是科学技术的发展,所以推断应该是在报纸上.
看了 Insomesciencef...的网友还看了以下:
r,r,r,m,i,o能组哪个单词 2020-05-21 …
将字母组成单词,并译成汉语1.m,e,r,m,u,s,汉语2.u,l,t,e,c,u,r,汉语3. 2020-06-04 …
重新排列字母,写出单词1.s,a,p,e,c,2.r,o,e,t,c,k,3.d,c,o,o,t, 2020-06-06 …
重组字母为单词e,e,r,w,he,e,r,t,he,e,se,a,sw,m,s,ir,t,p,i 2020-07-09 …
英语单词填空1.时间状语:d-r-n-2.场所:b-s-s-o-f-r--e-a-t-e-t3.教 2020-07-14 …
推断题:现有如下反应(反应条件均不给),推断物质⑴A→B+C+D⑵C+E→C+F+D⑶D+G→H⑷ 2020-07-30 …
有括号的部分读音相同用S不相同的D1.m(i)lkth(i)s2.(th)at(th)is3.ph( 2020-10-31 …
下列各项中字音不正确的一项是:()A.藐(miǎo)视风貌(mào)蔑(miè)视B.邈(miǎo) 2020-11-07 …
光大门méi()浑浑èè()习以为cháng()升téng()bèng()射nüè()待雷tíng( 2020-11-10 …
英文单词分类填空动物类1.O()t()p()s2.k()t()e()3.l()b()t()r4.a( 2021-02-05 …