早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Eachofusfailsfromtimetotime.Ifwearewise,havingenoughexperienceandknowledge,wethinkofthesefailuresasanecessaryandimportantpartoflearning.Butoftenasparentsandteachers,wedon'tofferthisright(权利)toou

题目详情
Each of us fails from time to time.If we are wise,having enough experience and knowledge,we think of these failures as a necessary and important part of learning.But often as parents and teachers,we don't offer this right (权利) to our children.
Donnie was a third grader in my class.His worry about failure kept him from classroom games that other children enjoyed.He seldom answered my questions-he was afraid of making mistakes.
I tried my best to build his self-confidence.But nothing changed till midterm,when Mary,a new teacher,came.She was young and pretty,and she was loved by every student including Donnie.She made a big difference to Donnie later.
One morning,they were doing math problems at the blackboard.Donnie had copied the problems clearly and carefully.But he'd missed the fourth problems and began to cry with his head in his arms.
I didn't know what to do.Suddenly,Mary noticed it.From the desk she got a box filled with pencils."Look,Donnie,"she said gently,kneeling(蹲在) beside him."I've got something to show you."She removed the pencils,one at a time,and placed them on his desk.
"See these pencils,Donnie,"she continued."They belong to Mrs.Landon and me.See how the erasers are worn?That's because we make mistakes too.But we erase the mistakes and try again.That's what you must learn to do,too."

She kissed him and stood up,"Here,"she said,"I'll leave one of these pencils on your desk,so you'll remember that everybody makes mistakes,even teachers."Donnie looked up with love in his eyes.
The pencil became Donnie's prize.That,together with Mary's encouragement,gradually (逐渐地) made him understand the meaning of making mistakes-it's all right to make mistakes,as long as you erase them and try again.
51.According to the passage,parents and teachers don't often think children should___.
A.fail from time to time
B.be wise to learn from failure
C.have enough experience
D.be right to know about learning
52.Donnie seldom answered the teacher's questions because he___.
A.wanted to change
B.was afraid of the teachers
C.had no self-confidence
D.was worried about the games
53.Mary got a box filled with pencils to___.
A.erase Donnie's mistakes
B.write down Donnie's problems
C.ask Donnie what to do
D.show Donnie what to learn to do
54.In Donnie's mind,the pencil from Mary was___.
A.a prize
B.a class
C.a kiss
D.an eraser
55.What is the main idea of the passage?___
A.Teachers should enjoy playing with their students.
B.Students can make a big difference to their teachers.
C.Children must copy the problems clearly and carefully.
D.Failures are a necessary and important part of learning.
▼优质解答
答案和解析
51-55:ACDAD
51题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段Each of us fails from time to time.If we are wise,having enough experience and knowledge,we think of these failures as a necessary and important part of learning.But often as parents and teachers,we don't offer this right (权利) to our children.可知父母和老师常常认为他们的孩子不应该失败,故答案A
52题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段He seldom answered my questions-he was afraid of making mistakes可知Donnie几乎不回答老师的问题是因为他们害怕犯错,也就是对自己缺乏自信,故答案C
53题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第六段That's what you must learn to do,too."可知玛丽用一个装满铅笔的盒子是要给Donnie展示她要学习什么,故答案D
54题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第八段The pencil became Donnie's prize可知在Donnie心中,这支铅笔是一种奖励,故答案A.
55题答案:D 考查主旨题,根据文中的第一段If we are wise,having enough experience and knowledge,we think of these failures as a necessary and important part of learning可知本文主要讲述的是失败是学习必经过程,同时也是很重要的,故答案D