早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解Advertisinggivesusefulinformationaboutwhichproductstobuy.Butmodemadvertisingdoesmorethangivesnewsaboutproductsandservices.Today'sadvertisementsoradstrytogetconsumerstobuycertainbrands

题目详情

阅读理解

  Advertising gives useful information about which products to buy . But modem advertising does more than gives news about products and services. Today's advertisements or ads try to get consumers to buy certain brands(品牌) . Writers of advertising are so skillful that they can sometimes persuade a consumer to wear a certain kind of clothing eat a special kind of cereal or see a movie. Consumers might never even want a product if they did not see or hear advertisements for it.

  For example you probably do not need the newest cereal in the supermarket. There are probably many cereal brands on your kitchen shelves. You may not have space on your shelf for another. But if you see ads about a new cereal that is to your particular taste and has a free prize in the box you may want it. Advertising must get attention. To be effective it must be exciting entertaining or provide some pleasure. The secret of writing good advertising copy is to offer a good idea as well as a product. The idea is what the ad is really selling. One example is an ad that says eating a certain cereal will make a person do well in sports. That cereal brand may sell better if consumers think it offers strength and energy.

1.What is the passage mainly about?

[  ]

A.The content of modem advertising.

B.The skills of modern advertising.

C.The results of modern advertising.

D.The writing of modem advertising.

2.According to the passage a good advertisement should ________.

[  ]

A.be both persuasive and effective

B.give people useful information

C.show people a product

D.show people a new idea of a product

3.From the passage we can infer that ________.

[  ]

A.modem advertising has less effect on customers

B.once customers see ads about a new cereal they are sure to buy it

C.cereal can make people strong

D.cereal is a kind of food which is popular among people

4.What can we infer from the passage?

[  ]

A.Customers can easily be persuaded by advertisements.

B.Customers should be persuaded by advertisements.

C.It's impossible for customers to buy a product without advertisements.

D.Customers buy products according to their demands rather than ads.

▼优质解答
答案和解析
答案:B;A;D;A解析:   1.B 导短文第一段就提到现代广告业不仅仅提供信息,而且要说服消费者购买,并讲述一则好广告要effective,exciting等.   2.A 导从第二段可知广告不仅提供信息,还要有说服...